Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa Elin beredd på motstånd

I kväll inleder ÖSK:s handbollsdamer kvalet till elitserien. För motståndet står IVH Västerås, en klubb som ÖSK:s mittsexa Elin Pettersson själv har ett förflutet i.

Annons

– Det ska bli riktigt kul och vi är väldigt laddade, säger Elin förväntansfullt.

Två spelare från ÖSK Handboll har lite extra koll på IVH Västerås inför kvällens första kvalmatch i bäst av tre om en plats i elitserien.

Målvakten Frida Granberg har spelat i klubben och är den ena. Den andra är den 24-åriga mittsexan Elin Pettersson som 2005 spelade med Västerås i elitserien. Med den erfarenheten i bagaget hoppas hon nu kunna hjälpa ÖSK-tjejerna att besegra ex-klubben.

– Några spelare är kvar i Västerås sedan min tid där, men jag har inte kontakt med någon av dem i dag, berättar Elin Pettersson.

Som mittsexa är Elin van vid tufft och fysiskt spel. Hon räds inte det faktum att Västerås spelat i elitserien under säsongen och så sent som i fjol nådde semifinal i SM-slutspelet.

– Visst kommer det att bli tufft, men både jag och laget är förberedda på det. Fördel för oss är att vi får börja hemma och ha vår fantastiska publik i ryggen. Vinner vi i kväll kan allt hända, menar Elin.

Har tränat stenhårt

Att IVH Västerås inte underskattar ÖSK visade klubben tydligt när man kallade in den förra landslagsstjärnan Jessica Enström till elitseriekvalet. Elin spelade med Jessica i Västerås och vet hennes kapacitet.

– Hon har bra spelförståelse och är en jätteduktig spelare. Hon var outstanding redan för fem år sedan. Men det blir extra kul att slå Västerås när hon är med. Det ger oss bara extra tändvätska.

Sedan ÖSK slog ut Höör i den första kvalomgången har laget haft nästan tre veckor att förbereda sig inför mötet med Västerås. Uppehållet har därför inneburit en del tuffare träning.

– Vi har kört extra hårt i två veckor med mycket fys- och närkampsspel. Skillnaden mellan division 1 och elitserien är just att det smäller mer och där ska vi vara minst lika starka som Västerås, säger Elin Pettersson.

Matchguide

Vad: ÖSK-IVH Västerås.

När: Klockan 19.00.

Var: idrottshuset.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Mer läsning

Annons