Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tyvärr kan jag få rätt"

I våras väckte förra Lif Lindesbergs-tränaren Ilija Puljevic stor uppmärksamhet när han påstod att laget hade åkt rakt ur elitserien utan honom.
– Tyvärr ser det ut som jag kan få rätt, säger Puljevic till NA i en första intervju sedan sitt avsked.

Annons

Under sin tid hos de brandgula gjorde Ilija smärre succé under sin första säsong. Då tog han laget till SM-kvartsfinal där Lif pressade blivande mästarna Alingsås i fem matcher.

Men förra säsongen gick det tyngre. Efter en tung vår tvingades Lif kvala sig kvar i högsta serien och Puljevic fick ta emot kritik utifrån för sin ledarstil och sina raka uttalanden. Bland annat sade han i en NA-artikel att ”utan mig hade vi åkt rakt ur elitserien”.

I somras fick han sedan, under uppmärksammade former, lämna Lindesberg trots att föreningen förlängt hans kontrakt några månader tidigare.

Vilar ut i MetkovicNu vilar den meriterade kroaten upp sig hemma i Metkovic.

– Det är första hösten sedan 1977 som jag inte varit handbollstränare. Från början kändes det konstigt, men nu går det bra. Jag nöjer mig med att följa handbollen på tv och internet. I dag ska jag se tre matcher: en i italienska ligan, en i spanska ligan och sedan en där emellan. Totalt ser jag nog 15 till 20 matcher i veckan, berättar Puljevic.

Håller du koll på hur det går för Lif Lindesberg?– Jag läser det som står hos er, men jag har bara sett en match på webben. Tyvärr så går det sämre än vad jag trodde på förhand.

Vad var anledningen till att du lämnade Lindesberg?– De ville göra en nystart med nya hallen och allting. De ville helt enkelt gå en annan väg än den som jag ville gå.

Vad tycker du om det som hände?

– Det vill jag behålla för mig själv. Det är lätt att sitta här nere och snacka, men jag vill inte kasta skit på någon. Jag sade vad jag tyckte behövdes när jag var i Lindesberg.

Tror du att laget kan klara sig kvar i elitserien?

– Det blir nog svårt. De kommer att ha matchboll emot sig i varje omgång.

Under hösten har Puljevics valt att tacka nej till flera tunga anbud. Men snart kommer han med stor sannolikhet att vara tillbaka vid sidlinjen igen.

– Ja, ja. ”The best of the best” måste fortsätta, säger Ilija och skrattar.

Matchguide

Vad: Lif Lindesberg-Hammarby. Elitserien i handboll, omgång 17.

Var: Lindesberg arena.

När: I kväll kl 19.00.

Tabelläget: Nästjumbon H 43 vann sin match mot Kristianstad i måndags. Därmed skiljer det nu sju poäng upp till kvalplats för Lif Lindesberg. Dock har Lundalaget två matcher mer spelade.

Mer läsning

Annons