Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdraget: Nå elitserien- eller tappa tvillingarna

ÖSK Handboll drömmer om att nå elitserien. Om inte det uppfylls kan klubben med all sannolikhet säga adjö till sin världsmästar-trio efter säsongen.
– Det är vi väl medvetna om, säger tränaren Tomas Dunder.

Annons

På lördagen påbörjas ett nytt kapitel i ÖSK-damernas handbollssaga. Efter lagets imponerande säsong i fjol, där man till slut föll i elitseriekvalet mot IVH Västerås, väntar nu den nybildade serien allsvenskan innehållande 12 lag.

Inför dagens premiär medger ÖSK-tränaren Tomas Dunder att han är osäker på vilken status hans lag har.

– Vi har ganska bra koll på våra seriekonkurrenter men vet inte riktigt var vi själva står i dagsläget. Jag vill dock tro att vi är ett lag för den övre halvan, och når vi väl dit kan allt hända, säger han.

Jagad trio

Tongivande och ytterst viktiga spelare blir så klart juniorvärldsmästarna – tvillingsystrarna Linn och Lina Larsson samt Sara Johansson.

– Många klubbar är ute efter dem, och vi har fått slåss för livet för att de ska stanna i ÖSK. Självklart blir de otroligt viktiga under säsongen och vi är glada så länge de spelar för oss, säger Dunder.

Vinn eller försvinn

Således talar väldigt mycket för att den här säsongen blir deras sista i ÖSK, om inte klubben når elitserien.

– Det är vi väl medvetna om. Även om vi vill behålla Linn och Lina så tänker vi inte stå i vägen för deras utveckling. Når vi inte elitserien är det nog ett måste för dem att ta steget dit nästa säsong, menar Dunder.

ÖSK-tränare vill även passa på att lyfta fram målvakten Frida Granberg som under försäsongen har drillats extra av målvaktsprofilerna Tomas Svensson och Claes Hellgren.

– Frida var grym i fjol och snittade drygt 50 i räddningsprocent. Det slår inte många målvakter, och den här säsongen tror jag att hon är ännu bättre.

Läs mer inför ÖSK:s premiärmatch i lördagens NA, papperstidningen!

ÖSK

Nyförvärv: Viktoria Henriksson (mv, Karlshamn), Carolina Järlstam och Tilda Wiiand (Lif Lindesberg), Melissa Blekic (Järnvägen), Anna Isgren, Mia Haaster och Lisa Karlsson (uppflyttade från J-laget).

Förluster: Danielle Sillrén, Jennifer Albertsson, Elin Forsberg, Emma Hjulström och Kajsa Marklund (slutat).

Tränare: Tomas Dunder, Malin Lake och Annika Haaster (ny).

Fystränare: Nils Holmdahl.

Materialare: Kecke Karlsson.

Mer läsning

Annons