Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Utan mig hade vi åkt rakt ur"

Lif Lindesberg missar slutspelet för första gången. Då tar tränaren Ilija Puljevic fram stora sågen:
– Utan mig hade vi åkt rakt ur elitserien, säger han.

Annons
Ilija Puljevic lämnar Lif Lindesberg.

Se NA-fotografen Kicki Nilssons bildspecial från matchen. Klicka på bilden till höger!

Laget började och slutade säsongen med en seger mot Lugi. Men däremellen har det inte funnits många glädjeämnen för Lif-fansen. Och när Ilija Puljevic nu sammanfattar året skräder han inte orden.

Här är hans huvudförklaringar till lagets misslyckade säsong:

1. Målvakten Richard Larsson.

– Vår förstemålvakt har inte nått den nivå han haft förut. Det är bara att kolla på statistiken. Han finns inte med bland de 25 första med bäst räddningsprocent. Vårt försvarsspel har inte haft någon hjälp av målvakten. Då går det inte att försvara, det vet alla.

2. Spelarnas inställning.

– Vi började bra de första matcherna i höstas. Men tidigt märkte jag att spelarna blev för bekväma. Jag sa till att alla måste göra sitt jobb om vårt mål med slutspel ska bli verklighet. Det hjälpte inte alls.

Är det inte ditt ansvar att väcka laget?

– Jo, och jag har gjort allt jag kunnat. Redan i oktober sa jag till laget och klubben att jag skulle säga upp mig om det inte blev bättre. Det hade varit enklast för mig. Men jag ville inte lämna en båt som är på väg att sjunka. Sån är inte jag.

– Och inför Lugi-matchen i dag sa jag att den som inte krigar med hela hjärtat har inget i kvalet att göra.

3. Klubbens organisation.

– Det är inte bara spelarna som varit bekväma. Det gäller också hela organisationen runt A-laget. Klubben har bra bredd och ungdomsverksamhet men ett A-lag som är utan sportchef i 15 månader fungerar inte.

4. Stjärnspelarens skador.– Vi har haft några perioder när Tobias Warvne varit borta på grund av skador. Det har vi inte klarat av att hantera. Det har märkts på planen.

5. Oturen.

– Efter uppehållet hade vi flera matcher när bollarna studsade stolpe ut. Jag tror vi förlorade tre matcher med bara ett mål. Sån otur märks i förlorade poäng i tabellen.

Hur ser du på ditt eget ansvar för att ni inte gör en bättre säsong?– Jag har gjort ett strålande jobb. Utan mig hade laget inte nått slutspel förra säsongen. Och utan mig hade laget åkt rakt ur elitserien i år utan kval.

Men Lif-tränaren skickar ändå med en positiv hälsning inför stundande kval:

– Det finns inte en chans att vi misslyckas där. Det är helt säkert, säger Ilija Puljevic.

Mer läsning

Annons