Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har en bra chans"

Segern mot toppkonkurrenten VästeråsIrsta med 31–25 innebär att Lif Lindesberg finns med på allvar i jakten på en direktplats till elitserien.
– Spelar vi så här har vi en bra chans, säger tränaren Herman Arenvang.

Annons

Klicka här för att se inslag med målvakten Peter Carlsson i NA-tv!Det var en nöjd hemmatränare som sammanfattade intrycken efteråt.

– Vi gör en jättebra insats. Många var delaktiga och vi spelade lugnt och metodiskt redan från start. Det har vi jobbat hårt på, att hitta den rätta rytmen i en match redan från början.

Bred truppLif-tränaren var kanske mest belåten med att flera unga spelare vågade ta för sig.

– En bred trupp kan bli helt avgörande för seriens utgång. Jag tycker många av våra unga spelare har tagit kliv framåt. Inte bara att de kommer in och gör några mål utan också för att de kommer in och är bra i spelet ute på planen, säger Herman Arenvang.

Målvakter samarbetarMålvakten Peter Carlsson var Lifs gigant första halvlek med hela 17 räddningar. Ändå byttes han ut i paus mot Daniel Johansson.

– Jag förstår att det kan tyckas märkligt. Men våra målvakter har hittat ett bra samarbete. Inför säsongen sa dem själva att de ville stå varsin halvlek om inget särskilt inträffar. Därför kör vi med den modellen, förklarar Herman Arenvang.

– Det viktiga är inte vem som gör räddningarna utan att vi motar så många bollar som möjligt totalt under en match. Våra målvakter pushar därför varandra i stället för att vara konkurrenter.

"Ser bra ut"Två nya poäng innebär att Lif Lindesberg nu har åtta poängs marginal neråt till strecket som innebär kvalspel till elitserien. Men också att det bara skiljer en poäng uppåt till Skånela (en match mindre spelad), serieledaren som nu har direktplatsen till elitserien. Nästa helg kan avståndet krympas ytterligare när lagen möts i Märsta.

– Utan att analysera tabellen för mycket så måste jag medge att det ser bra ut just nu. Vi kan börja blicka uppåt och det kommer att bli en fantastisk match mot Skånela.

Tror du att ni klarar att gå direkt upp i elitserien?– Spelar vi som i kväll så har vi en bra chans på direktplatsen också. Men vi har några tuffa matcher på bortaplan framför oss. Det bästa är ändå att vi har avgörandet i våra egna händer.

Läs fler intervjuer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning