Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan aldrig transplantera ett Lif-hjärta i Ilija Puljevic"

Lif Lindesbergs tränare Ilija Puljevic riktar svidande kritik mot sin egen förening.
Nu svarar klubbens ordförande Bengt Larsson på kroatens utspel.
– Vi kommer aldrig att kunna transplantera ett Lif-hjärta i Ilija Puljevic, säger han.
Trots det väljer Lif att inte avbryta samarbetet.

Annons

Det var i gårdagens NA som Lif Lindesbergs tränare Ilija Puljevic tog fram stora sågen.

Han pekade en rad olika orsaker varför klubben floppat den här säsongen – men sa samtidigt att han själv gjort ett ”strålande jobb” och ”utan mig hade vi åkt rakt ur elitserien”.

Vad anser du om Ilijas utspel?– Vi har haft ett samtal med honom i dag (läs i går) om just det. Men det han säger är väl i viss mån en summering av säsongen. Vi är medvetna om att en del saker inte har fungerat som vi hoppats på, bland annat målvaktsspelet som han nämner. Sen har nyckelspelare fallerat, mycket på grund av studier och jobb. Och det har tagit lång tid för våra nyförvärv att etablera sig, säger Bengt Larsson, ordförande i Lif.

Har han gjort ett ”strålande jobb” som han själv säger?

– Jag kommer inte att ge honom en femma. Men han är godkänd. Och det grundar vi främst på vad spelarna har sagt.

Trots att klubben har gjort en dålig säsong nästan rakt igenom – förutom några enstaka bra matcher – valde Lif Lindesberg nyligen att låta Ilija Puljevics kontrakt fortlöpa – trots att klubben hade en möjlighet att säga upp kontraktet den 31 januari.

Varför fick Ilija Puljevic fortsatt förtroende?

– Vi ville entydigt ha kvar Ilija Puljevic i föreningen. Och det grundade vi på de spelar- och ledarintervjuer som gjordes i december.

Bengt Larsson fortsätter:

– Om du har ett företag med väldigt stor potential men ser att det inte riktigt fungerar så tar man in en konsult utifrån. Konsulten kommer in i företaget med mycket kunskap, men utan hjärta. Och jag ser Ilija som lite av en konsult. Vi kommer aldrig kunna transplantera ett Lif-hjärta i Ilija Puljevic, säger Larsson.

Men ni har inte riktigt kunnat hantera den situationen?

– Det har väl inte fallit ut på det sättet vi hade hoppats på, säger Bengt Larsson.

Ilija Puljevic riktar kritik mot Lif Lindesbergs organisation som han menar är ”bekväm” och efterlyser en sportchef – något som klubben varit utan de senaste 15 månaderna.

Bengt Larsson har förståelse för Ilijas kritik:

– Personellt har vi haft stora problem, med många avhopp inom organisationen. Och sen har vi haft högre kostander för tränare och spelare den här säsongen, och så kom det en finanskris. Så vi har inte haft möjlighet att ersätta de här personerna.

– Men vi kommer nog att anställa en säljare så då slipper jag och Tommy Eriksson (klubbchef) jobba med den biten. Och tanken är i så fall att Tommy kommer att jobba som sportchef då, berättar Lif Lindesbergs ordförande Bengt Larsson.

Mer läsning

Annons