Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi stal en poäng av Lif"

”Bara” oavgjort mot tabelljumbon Lindesberg.
Trots det hade Alingsås kantspelare Charlie Sjöstrand inga problem att le efter matchen.
– Vi stal en poäng, säger niomålsskytten.

Annons

Lif Lindesberg höll Alingsås niometersspelare i strama tyglar. I storskytten Kristian Bliznacs frånvaro lyckades Björn Iveland och Lars Bernhardsson endast att göra fem mål tillsammans.

På kanten däremot firade Charlie Sjöstrand lilla julafton och gjorde mål i princip allt som rörde sig.

– Jag blev varm i kläderna direkt och sedan stämde det bra matchen igenom, säger Sjöstrand.

Hur ser du på det som hände i slutet?– Jag vet inte om Lindespelarna trodde att det var klart. Samtidigt så drog vi iväg några skott på chans när vi kände att vi inte hade någonting att förlora, säger Sjöstrand.

– Vi är missnöjda med vår insats, men jättenöjda med poängen.

”Går troll i det”

2009 vann Alingsås SM-guld efter att ha slagit ut Lindesberg i en rafflande kvartsfinalserie som gick till fem matcher. Trots att lagen till mångt och mycket är intakta så återfinns duon nu i den nedre halvan av tabellen.

– Tycker att det är ganska anmärkningsvärt att Lif bara har tre poäng med tanke på vilka spelare de har. De har jobbat med samma killar en längre tid och jag har svårt att förklara vad det beror på. Ibland går det helt enkelt troll i det, säger Sjöstrand.

Var tror du lagen hamnar i tabellen till slut?– Det skulle vara mycket förvånande om Lif hamnar sist. Får vår egen del har vi inget annat mål än att gå till slutspel.

Mer läsning

Annons