Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tog för många felbeslut"

Förlust mot nästjumbon och avståndet till säker mark ökade.
- Vi gör för många felval i vårt spel, säger Lif-tränaren Herman Arenvang.

Annons

Från sidan försökte den förre speldirigenten få laget att jobba i takt. Men Redbergslid avgjorde med ett ryck i mitten av andra halvlek.

- Känslan efter första halvlek var att vi hade koll på matchen. Och vi spelade bra i perioder men tog tyvärr lite för många felbeslut i de viktiga lägena. Det har vi inte råd med, analyserar Herman Arenvang förlusten.

Han kom till spel med bara tio utespelare tillgängliga. Mittnian Robert Jangmo fick kasta in handduken efter uppvärmningen på grund av en lårkaka.

- Det är klart att vissa spelare matchas hårt och att man kunde önska en bredare trupp. Men nu har vi det material vi har.

Ännu är det inte för sent att värva nya spelare. Men det är en modell som Lif-tränaren inte tror är aktuell. Av flera skäl.

- Det är inte Lifs stil att värva sig ur kriser. Dessutom är det mycket som ska klaffa också om en ny spelare ska kunna göra nytta så här sent på säsongen. Det finns ju en anledning till att en spelare kanske inte fått speltid någon annanstans om den är tillgänglig för oss, säger Herman Arenvang.

Vad betyder förlusten mot Redbergslid?- Att vi har en räddningsplanka mindre. Självklart måste vi nu börja vinna matcher men jag kommer inte att ge upp förrän det är matematiskt omöjligt för oss att klättra i tabellen.

Du krävde krigarinställning av din trupp inför matchen. Tycker du att den fanns där?- Ja, åtminstone i försvarsspelet. Vi la mycket kraft där och det är klart att det hämmade kanske vår kreativitet framåt. Men i mångt och mycket tycker jag spelarna krigade så gott de kunde.

Mer läsning

Annons