Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Örebros nya PR-slogan

På torsdagens kommunfullmäktigemöte i Rådhuset stegade den borgerliga politikern Jan Rapp-Rotting upp i talarstolen och framlade sitt förslag om hur vi ska utveckla Örebro till en attraktiv och modern idrottsstad gjord för folkfest och glädje. Under den gamla parollen ”Överraskande Örebro” har en helt ny detaljplan plockats fram för den nyss färdigställda Behrn arena.

Annons

Jan Rapp-Rotting sa:

– I och med att ÖSK Fotboll tillsammans med Kif Örebro är våra PR-flaggskepp som hjälper till att sätta Örebro på kartan så har vi under en lång, lång tid, väldigt noggrant, utrett hur vi ska kunna utveckla Behrn arena ytterligare. Så här hade vi tänkt oss.

Den precis färdigställda arenan ska till vissa delar plockas ned igen då det blev lite fel i konstruktionen. Dessutom har boende i husen vid Idrottshuset klagat på att dom inte längre kan se in på fotbollsplanen. Nu måste dom betala inträde och det gillas inte.

Så vi river de båda läktarna bakom målen och återställer de gamla träplankorna igen.

Arenan får mer karaktär på så vis. I samband med detta så drar vi in alla tillstånd för 4:e våningen, både för mat och dryck. Istället släpper vi lös fyra nya korvbodar, ett i varje hörn av planen, där kan man också få i sig ljummet kaffe i de traditionella vita plastmuggarna med öra. Detta, tror vi, kommer öka gemenskapen på arenan. Vi kommer även återinföra svartkorset vid Kronblom så att klubbarna, trots allt, kan överleva.

Jag lovar att detta kommer att ge eko i Sverige.

– Vi har också bestämt att inga bilar får komma närmare arenan än fem kilometer och där har vi byggt parkeringsplatser och p-hus där vi för att alla ska känna sig nöjda har höjt priset till 40 spänn i timmen, vilket vi tycker är rimligt. Jag menar, om man vill gå på fotboll får man väl anstränga sig lite. Om inte annat finns det ju en liten pittoresk gräsplan ute vid Marieberg som man kan besöka om man vill se fotboll. Där kan man parkera gratis.

Vid det här laget stod politikerna upp i salen, de applåderade och såg allmänt saliga ut. Precis så ska det vara skrek en miljöpartist strax nedanför talarstolen.

– Ut med dom från stan bara. Här ska inga människor vara.

En annan satt ned och gnuggade händerna tills dom nästan brann upp i extatisk iver. Axlarna guppade i glädjerus och ur munnen rann ett mantra som förkunnade att det här Jan, det här är bara början.

– Men bussarna då, hojtade en sosse oroligt.

Rapp-Rotting skrattade och fortsatte:

– I punkt fem som ni kan se i häftet framför er har vi även skrivit in ett jubelförbud på Behrn arena. Framför allt under kvällsmatcherna på vardagar eftersom de nya bostadshusen runtomkring arenan ska slippa bli störda under ”Halv åtta hos mig” på TV4. På helgerna lägger vi matcherna halv sju på morgonen för då slipper vi barnfamiljerna också. Annonsförbud införs, inga skyltar på gator eller väggar. Helst ska ingen veta att det är match. Och når vi dit vänner, då är målet nära...

Jan Rapp-Rotting vecklade ut en avlång klisterdekal med Örebros nya slogan.

”En vacker död stad – En tom och öde arena”.

Mer läsning

Annons