Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Sportpodden - ny NA-satsning

Nu tar NA-sporten nästa steg. I dag lanseras Sportpodden – lyssning för den som vill ha lite mer om sin favoritsport.

Annons
Ny podd. Jonas Brännmyr, Henrik Brändh och Gabriel Rådström snackar speedway i premiärprogrammet.

Klicka här för att lyssna på det första avsnittet. NA-sporten fortsätter att utveckla nya sätt att nå sin publik. Förutom daglig papperstidning, nyheter på sportsajten, specialprogram i webb-tv och särskilda sport-appar kommer nu också Sportpodden.

Ett inspelat program som det går att lyssna på när man själv vill, och där några av NA-sportens reportrar fördjupar sig i ett visst ämne.

– Det känns kul att berätta på olika sätt och i olika tempo. För ett medieföretag som NA är det här med ljud ännu en ganska oprövad uttrycksform. Men jag är övertygad om att den lokala sportpubliken kommer att uppskatta det nya inslaget, säger Herman Nikolic, NA:s digitalchef.

– Poddarna går oftast mer på djupet. För egen del lyssnar jag när jag har tid, exempelvis kör bil eller ligger hemma i badkaret.

Först ut är Sportpodden speedway. En sändning på 40 minuter där programledaren Gabriel Rådström samlat reportrarna Henrik Brändh och Jonas Brännmyr för att analysera Indianernas dåliga start av årets elitserie. Där diskuteras även skandalerna i svensk speedway, fjolårets floppvärvning Emil Sajfutdinov och Dan-Åke Moberg ger sin syn på det hela. Vi får också veta vem av Brändh och tv-profilen Stefan Klemetz som sett flest VM-finaler på plats.

– Podden är ett bra tillfälle för oss som jobbar med lokal sport dagligen att ge en lite mer personlig inblick bakom NA:s rubriker, säger Henrik Brändh.

Sportpodden ska bli ett återkommande inslag på na.se.

– Varje avsnitt får ett nytt tema. Vi kommer att ta upp det som känns aktuellt för stunden, säger sportchef Anders Uddling.

Så lyssnar du på Sportpodden

Utrustning: En dator, läsplatta eller smarttelefon med internetkoppling.

Var hittas programmet: På NA:s sportsajt eller direkt på webbadress na.se/sportpodden.

När kan jag lyssna:

Valfritt från och med att NA lanserat ett nytt avsnitt.

Vad är en podd:

En förinspelad radiosändning som du själv klickar på för att spela upp.

Mer läsning

Annons