Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har Lif ett dubbelt vapen

Det sägs att en bra målvakt gör halva laget. Vad gör då inte två?
Lif Lindesbergs stora vapen i jakten på en elitserieplats är duon mellan stolparna.

Annons

Nämn Peter Carlssons namn för kantspelarna i VästeråsIrsta så kommer de att prata om spöken. Lif-målvaktens första halvlek var övernaturligt bra. Till de 17 räddningarna ska också läggas avslut som hamnade flera meter utanför i ren uppgivenhet. 68 i räddningsprocent är översatt till vanlig svenska - en hundraprocentig insats.

Ändå fick han i paus lämna plats åt kollegan Daniel Johansson. Allt enligt den princip som de båda nyförvärven kommit överens om inför säsongen och som fått lagledningens acceptans.

Rena galenskapen efter en sådan halvlek, tänkte jag.

30 minuter senare hade Daniel Johansson fått mig på andra tankar.

De två målvakterna Peter Carlsson och Daniel Johansson kompletterar varandra utmärkt. Ett lag som ska orka utmana om seriesegern måste ha målvakter som hela tiden presterar på topp.

Det har Lif Lindesberg i dubbel upplaga. I det långa loppet kan det bli helt avgörande för slutstriden i allsvenskan.

Efter den övertygande segern mot VästeråsIrsta ska också hela truppen hyllas. Lifs stora bredd vägde mycket tyngre än en toppkonkurrent vars framgång vilar så mycket på en tidigare VM-hjältes axlar. VästeråsIrsta anfördes av spelande tränaren Martin Boquist med 217 A-landskamper, tre EM-guld, ett VM-guld (1999) och ett OS-silver (2000) på meritlistan.

35-åringen visade att han fortfarande kan. Sex mål och sitt lags bäste målskytt. Men ändå långa stunder bortplockad av Konrad Rasmussens effektiva punktmarkering.

Att alla spelare utom Niklas Warvne blev målskyttar är ett bevis på bredden. Ett annat är att unga Bashkim Gashi, 19, och Gustaf Ekström, 20, oblygt gick in och tog för sig.

Noterbart i övrigt: Oskar Erixons kantspel var rent briljant. Han stod för en hel del handbollsgodis.

Ola Anto svarade för kvällens överraskning: två kontringsmål på raken. När hände det senast?

På ett vis spelar Lif Lindesberg redan i en högre division. Den som gäller publikintresset. Efter 15 omgångar var lagets hemmasnitt 951 åskådare. Mer än dubbelt så stor som allsvenskans snittsiffra (424). Lif Lindesberg har stått för de fem enskilt mest publikdragande matcherna med 1 320 som toppnotering.

En anledning är förstås att laget spelar i länets trevligaste inomhusarena sett till komfort och vänlig atmosfär.

En annan är att Lif fått upp lukten av elitserien igen. Framgång är fortfarande en oslagbar publikmagnet.

Mer läsning

Annons