Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedersamma förluster ger ingen elitserieplats

Jag tillhörde skaran som trodde att Lif Lindesberg skulle jogga sig igenom allsvenskan. Lagbygget såg på förhand ut som ett helt okej elitserielag. I allsvenskan skulle de dominera totalt.

Annons

Det var i alla fall min tanke och så tänkte säkert också många med mig. Men så har det inte blivit. Laget är nu fem poäng från en kvalplats och det börjar verkligen brännas. Trots att vi inte har passerat halva november ännu. Mot VästeårsIrsta fick de brandgula ingenting gratis. Jag har sett Daniel Johansson spika igen totalt mot lag som Sävehof och Ystads IF när han spelade i Guif-tröjan. Men nu dröjde det nästan tio minuter innan han gjorde sin första räddning för dagen. Då är det svårt för att lag ett komma in i matchen.

Särskilt mot ett hungrigt hemmalag som i förre landslagsstjärnan Martin Boquist har seriens bästa spelare. Men Lif visade i alla fall att de skulle sälja sig dyrt. Ola Anto angav tonen direkt när han uppoffrande slängde sig och vann bollen i ett trängt läge. Precis den inställning som han är värvad för att tillföra med andra ord.

Och efter den tunga starten spelade Daniel Johansson upp sig rejält i målet. Ett tag kändes det faktiskt som att Lif skulle vända på steken trots att de fått jobba i uppförsbacke hela tiden.

Allt vände i den 44:e minuten. Binai Aziz såg rött efter en ordväxling som inte verkade vara allt för våldsam. Ett rött kort som betydde att Lif fick klara sig utan den spelare som burit offensiven på sina axlar fram till dess. Räknade inte exakt men tror inte att Binai Aziz missade många avslut så länge han var på planen. Att han blev Lifs bästa målskytt trots att hans match slutade tidigt säger också en hel del om hans betydelse.

Nu var de brandgula ett vingklippt lag. Och även om Niklas Warvne visade prov på en skottkraft som vi inte sett i Lif sedan ... ja, sedan storebrorsan Tobias var i högform, så stod det klart att detta inte skulle hålla. Tycker ändå att de flesta i Lif kan åka hem med högt huvud. Särskilt försvarsspelet, där nämnde Ola Anto styr med fast hand, ger en trygg grund att bygga vidare på.

Vet inte vad ett missat avancemang till elitserien skulle betyda för klubben. Det visste inte Herman Arenvang heller när jag frågade honom. Men jag tvivlar på att etablerade värvningar som Daniel Johansson och Konrad Rasmusen är sugna på en längre sejour i allsvenskan. Klubben måste nog börja vinna mer regelbundet ganska snart. Förluster tar aldrig ett lag till elitserien. Inte ens hedersamma sådana.

Mer läsning

Annons