Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroiskt - men vibbarna är otäcka

Annons

Lif Lindesbergs tionde raka slutspelsförlust är ett faktum. Gårdagens insats var heroisk, men den ger mig ändå riktigt otäcka vibbar.

Minns nämligen inledningen av förra säsongens kvartsfinalserie då de brandgula med minsta möjliga marginal fick stryk av Sävehof efter två (!) förlängningar.

Då gick snacket om att göteborgarna minsann skulle få pisk när de kom upp till Idrottshuset. I stället blev det som bekant respass i tre raka matcher. Krutet var helt enkelt spillt och laget orkade inte ladda om efter den snöpliga förlusten i inledningsmatchen.

Lif hade Alingsås som i en liten ask i den trånga Nolhagahallen som inte utan anledning brukar kallas för Skokartongen. Det tror jag de flesta av er som såg matchen på SVT 24 håller med om.

Men en match pågår i 60 minuter och i slutskedet gick Lindesbergs anfallsspel helt i stå. Efter att ha drabbats av flera utvisningar i rad orkade man helt enkelt inte mobilisera den kraft som krävdes för att luckra upp hemmalagets storvuxna försvar.

Samtidigt så fick Alingsås mittförsvar använda sig av i princip vilka metoder som helst för att stoppa de brandgula spelarna.

Domarduon Jonas Johnsson och Stefan Silfverberg avgjorde kanske inte matchen, men de hade onekligen svårt att stå emot publiktrycket i slutet. Något som man till viss del får anse som mänskligt.

Ljudnivån i Nolhagahallen är nämligen enorm. Jag hukade mig av den tryckvåg som publikens jubel skapade efter Johan Peterssons 24- 24-mål.

Kan Lindesberg slicka såren efter den nesliga brännan är ändå chansen till föreningens första SM-slutspelsvinst god på måndag.

En detalj som absolut måste förbättras till dess är kantspelet. I går blev det inte ett enda mål från den normalt produktiva duon Oskar Erixon och Jacob Nelson på högerkanten.

Snacka om sparkapital.

Mer läsning

Annons