Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas min dröm överlever helgen

En av de vanligaste frågorna efter en oväntad förlust är om laget underskattat sin motståndare.
Tränare brukar konsekvent neka till detta.

Annons

Just underskattning blir nog en lite för enkel förklaring och det ses nog som basnivån för en coach att klara av att undvika. Underskattning är bara en del i kategorin förväntningar där en del hjälper medan andra stjälper. Örebro Volley och Lindesberg är mitt uppe i sitt kvartsfinalspel och förväntningar har redan spelat båda lagen ett spratt.

Hur konstigt det än låter så är jag övertygad om att Örebro Volley underskattade Katrineholm inför den andra kvartsfinalen. Katrineholm gjorde en mycket nervös och blek första kvartsfinal, som man visserligen vann, men det Katrineholm som mötte Örebro Volley i onsdags var flera klasser bättre.

Det slutade med den största utspelningen av Örebro Volley i Idrottshusets historia. Hoppet är visserligen det sista som överger oss människor, men jag har svårt att se att någon i Örebro Volley har planerat att spela mer slutspel efter söndagen. I onsdags såg det ut som alla redan avslutat säsongen och vem vet hur tidigt de avslutade denna säsong i sina huvuden.

Rig Falköping stod för 2000-talets största skräll när man som första lag besegrade Lindesberg i deras nya arena. Jag vet inte vilka tankar som fanns hos Lindesberg. De hade uppenbarligen ingen mental plan för en lång och jämn match. Konsekvensen blev många egna misstag och att man till slut föll på eget grepp. Lindesberg visade dock motståndskraft mot motgången och studsade tillbaka direkt med en av de bästa matcherna för säsongen.

Förhoppningsvis kan Lindesberg lära av den första förlusten och alltid ha en eller två alternativa planer för att inte drabbas av stress under matchens gång. När väl stressen är där så kan det vara svårt att fokusera på rätt saker och då är det givetvis svårt att bryta negativa trender.

Lindesberg är förhoppningsvis bara i början av vårens slutspelsresa och att årets lag kommer att skriva historia är jag säker på. Framförallt har de varit motståndskraftiga mot svackor. Dåliga matcher har alltid följts av bra prestationer.

Lindesberg ska givetvis ta en match i taget, men i mitt huvud funderar jag redan på vilken färg Lindesbergs första medalj kommer att ha. För Örebro Volley krävs det visserligen ett slutspelsmirakel men så länge det finns glöd i varje volleybollhjärta så finns det en chans. Jag hoppas innerligt att min dröm om ett länsderby i SM-slutspelet överlever helgen.

Mer läsning

Annons