Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll är Linnea galans huvudnummer

Hon sysslade med ridsport hemma i Sköllersta som barn. I kväll, lördag, står Linnea Molin inför en helt annan utmaning. Möter walesiska mästarinnan i boxning.

Annons
Linnea Molin och tränaren Kamran Kabinejad.

Hästarna och hoppningen lämnadenu  20-åringa Linnea Molin bakom sig när hon flyttade in till Örebro. Följde sedan med en kompis som ville prova boxning som en del i dansträningen. Kompisen testade en gång, Linnea blev kvar i ringen och Örebro Boxningsklubb.

I kväll står Linnea Molin mot Becky Price, walesisk mästarinna i 60 kilo, som huvudnummer i boxningsgalan i Tegelbruket.

- Än är det inte nervöst, det ska bara bli jättekul och jag är laddad, säger Linnea dagen före drabbningen.

Det var fyra år sedan som Molin klev in i träningslokalen i Markbacken första gången. Sedan dess har hon hunnit med 25 matcher. Av dem har hon vunnit åtta, men betecknas av tränaren Kamran Kabinejad som en stor talang.

- Åtta vunna av 25 är ju inte ens hälften, men jag har utvecklats hela tiden och ofta mött äldre och mer rutinerade tjejer. Just nu är jag tredjerankad i min viktklass i Sverige, och målet den här säsongen är att ta SM-guld, säger hon.

Och sedan att bli proffs?- Nej, några såna planer har jag inte. Inte just nu i alla fall. Å andra sidan så hade jag inte en tanke på att tävla när jag började träna. Man får ta det en bit i taget.

Den svenska proffsstjärnan Frida Wallberg är en förebild. Men Wallberg gick på en ruskig knock för en tid sedan, skadades svårt och kämpar nu för att ta sig tillbaka till ett normalt liv.

- Jag får frågor om det hela tiden, om det inte är farligt med boxning och så. Som jag ser det finns det risker med all idrott, och det är självklart viktigt att lyssna på kroppens signaler och att se till att skydda sig så väl som möjligt. Samtidigt litar jag helt och fullt på min tränare (Kamran Kabinejad) att han går in och stoppar om det skulle bli för mycket, säger Linnea, som förklarar varför hon fastnade för boxning så här:

- Jag har alltid gillat individuella idrotter. I boxning har du bara dig själv att lita till. Vinner du är det din egen vinst, och om du förlorar har du ingen annan att skylla på. Det handlar mycket om teknik, om taktik och om att hitta motståndarens svagheter. Väldigt mycket är mentalt. Kamran brukar säga att boxning bygger på självförtroende, och det stämmer faktiskt.

Om kvällens motståndare från Wales vet hon inte så mycket.- Inte mer än hur hon ser ut, vilka meriter hon har och hur gammal hon är. Hon är säkert duktig. Det är viktigt att vinna, men det viktigaste är ändå att bjuda publiken på en bra fajt, säger Molin.

Galan i Tegelbruket är lanserad som en landskamp mellan Sverige och Wales, men har ingen officiell sådan status. Det handlar mer om ett utbyte mellan Örebro Boxningsklubb och en klubb i Wales.

- Vi var där för ett år sedan, i en liten by som heter Chepstow. Det var en rolig upplevelse, säger Linnea.

Till vardags pluggar hon på universitetet i Örebro, läser till hälsoutvecklare och är inne på andra året.

Hur känns det att få gå huvudmatchen, den sista i galan, på hemmaplan?- Jättekul, även om det samtidigt är en liten press också. Men det ska verkligen bli roligt.

Din styrka som boxare?- Jag är teknisk, har bra fotarbete och uthållighet. Nu har jag jobbat hårt på att bli mer explosiv och på bättre slagstyrka, och tycker att det har gett resultat. Det hoppas jag kunna visa publiken.

Så här ser matchlistan till lördagens gala i Tegelbruket ut:

Förmatcher: Diplom A 60 kg: Alex Rydin, ÖBK-Pontus Karlsson, Kungälv.

Diplom A 75 kg: Daniel Cicek, ÖBK-William Gustavsson, Rapid.

JB 60 kg: Abdulla Safdari, ÖBK-Gabriel Hannon, Göteborg.

Huvudmatcher:

Senior C 75 kg: Nils Miranda, ÖBK-Dino Galorini, BK Tiger.

Dam SC 69 kg: Ada Smith, BS Tor-Rosie Eccles, Wales.

Senior B 60 kg: Bager Mohammedi, Göteborg-David Stansfield, Wales.

Junior A 64 kg: Rasmus Broman, BS Tor-Craig Cummins, Wales.

Senior C 75 kg: Dan Bolander, ÖBK-Morgan Rees, Wales.

Junior B 75 kg: Elvis Sumic, ÖBK-Jack Shore, Wales.

+91 kg: Vakant-Simon Chorlton, Wales.

Senior A 75 kg: Sahand Tavakoli, BK Tiger-Morgan Jones, Wales.

Junior B 81 kg: Abel Ibisevic, ÖBK-Jack Marshman, Wales.

Senior A 60 kg: Linnea Molin, ÖBK-Becky Price, Wales.

Mer läsning

Annons