Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll börjar Örebros resa

Örebro Hockey har värvat bra, tränat bättre och spelat stabilt på försäsongen. Och ännu inte tagit en enda poäng.
Det finns de som i tanken skickar klubben till kvalserien till våren. Om sånt snack slagit rot i några spelarskallar så är det illa.

Annons

Nu tror jag inte det. Tränaren Peter Andersson är noga med att hålla fokus på rätt saker. Det är andra året i allsvenskan, och det har inte ens börjat. Det som ska bli hållbart måste byggas ordentligt. Inget fusk.

Ändå finns det en hel del som talar för Örebro Hockey i vinter:

En homogen och nästan helsvensk trupp som fått tid att svetsas samman. Starkare, bättre tränad, mer samspelt.

Två mycket duktiga målvakter. Michal Zajkowski får första tjing, men står inte säker i buren. Johan Svensson vill ha och kan ta den platsen.

Poängmaskinerna Löwdahl och Strömberg kompletteras med rivige Sjödell-Wiklander. Kan bli en superkedja. Men det bästa är att Örebro i vinter kan ställa fyra starka, produktiva kedjor på isen.

I Ryan Gunderson kan klubben ha gjort ett superklipp. Den amerikanske backen har allt utom storleken för att kunna spela i NHL. Är till det oerhört seriös och ambitiös, vilket inte alls alltid är fallet med dylika importer.

Det är coolt att se den nya hallen växa fram ovanpå den gamla bunkern. Det gör att det känns lättare att gå in i den relativa kylan, även om det rent tekniskt blir lite svårare under själva byggandet.

Var med på resan, den börjar i kväll.

Mer läsning

Annons