Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibisevic vann igen: "Största segern"

27 matchen – 24 vinsten. Där har ni Örebroboxaren Abel Ibisevics lysande facit efter helgens tunga skalp i Danmark.

Annons

Abel Ibisevic, 19, är en av de största boxningstalanger som Örebro fått fram de senaste åren. Han har vunnit nybörjar-SM, tagit brons på JSM och bara förlorat tre av 27 matcher.

Senaste segern kom i fredags, när han besegrade danske U19-mästaren Furkan Kilic på poäng efter en att ha varit helt överlägsen – trots sämsta tänkbara förutsättningar.

– De skulle väga in i 81-kilosklassen och Abel gjorde det. Men motståndaren visade sig väga 86 kilo. Har man suttit sex timmar i bil för att åka till en match tackar man ändå inte nej, då tar man den, säger tränaren Kamran Kabinejad och fortsätter:

– Sedan var det riktiga hemmadomare. De gjorde allt för att vi skulle förlora. Men Abel var så överlägsen så det gick inte. Han slog ned killen i andra ronden och höll på att slå ut honom i tredje. Hade det varit en halvminut till hade motståndaren somnat i ringen. Med tanke på allt som hände är det här nog Abels största seger. Dessutom fanns det flera framstående promotorer på plats som såg honom vinna.

Segern var alltså Ibisevics 23:e, och redan på lördag får han chansen att bättra på den siffran vid en tävling i Morgongåva. Nästa stora mål är "The king of the ring", en  tredagarstävling i Borås 21–23 november.

Ibisevic är rankad som Sveriges femte bästa bland seniorerna i 81-kilosklassen.

Mer läsning

Annons