Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Impola vann – i helt ny tävlingsform

Kopparbergssonen Bill Impola debuterade i världens bästa skidlag i en helt ny tävlingsform, lagtempo. Då fick han kliva högst upp på pallen.

Annons

Det var i Östersund som Maxim XC TTT avgjordes. En världspremiär för det nya längdskidåkningskonceptet lagtempo, skapat med inspiration från skridsko- och cykelsporterna.

För Kopparbergs Bill Impola var det dessutom tävlingspremiär i Team Coop, världens bästa långloppslag, där han är ny för året.

Och det blev alltså succé direkt. Impola, som bildade Coops lag ihop med trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och långloppsräven Jimmie Johnsson, tog täten direkt från start och höll hela vägen in i mål på den drygt 10 kilometer långa banan på 28.24,6.

– Det var skoj. Jimmie var jäkligt stark och drog mycket. Jag såg att Bill släppte lite efter några kilometer, och då ropade jag till Jimmie så att vi höll ihop, och så la jag mig längst bak. Det viktiga är ju att få med allihop över mållinjen, säger Svärd till TV4 där tävlingen direktsändes.

1) Team Coop, 28.24,6, 2) Team Lease plan go, 12,0, 3) Helsinge ski team, +15,9, 4) Team Centric, +24,5, 5) 5) Team United Bakeries, tid?, 6) Östersunds SK, +1.31,3, 7) IFK Mora, +2.56,9.

Mer läsning

Annons