Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga svenskar i världscupsfinal

Första tävlingen för den nya headcoachen för snowboardlandslaget - örebroaren Jocke Hammar - avslutades under lördagskvällen i England.

Annons
I helgen var det världscup i snowboard i London. Här övar Petja Piiroinen från Finland innan tävlingsåket.

Berätta om kvällens tävling.- Av totalt 68 i starten fick 12 till final. Tyvärr fick vi inte med några svenska åkare till final. Det såg mycket bra ut på träningen innan. Den som fick mest poäng var Sven Thorgren 16år från Stockholm. Hans 24,3 poäng räckte till en16:e plats i det totala kvalet. Han var några plaster från en finalplats och visade verkligen potential. Det var kul att se.

Varför gick det inte lika bra på tävlingen som på träningen?- Det kan vara nerver. Det är årets första världscup och det är speciellt. På träningen satte de trick som de hade kunnat gå hur långt som helst på. Men det var mycket händer nere vid landning på tävlingen. Då är man så gott som körd. Det gäller att stå perfekt. Vi får jobba på att vara bäst när det gäller.

Vad blir nästa utmaning?- Världscupen den 20 november på Stockholm Stadium. Där kommer Sverige ha tolv platser eftersom vi är värdnation, det kommer bli kul.

Mer läsning

Annons