Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asmus hjälte i ÖSK

Tre mål och överlägset bäst på planen.
Johan Asmus var överallt – till och med målskytt för motståndarna – när ÖSK vann hemmapremiären i allsvenskan.
– Vi har inte den bredaste truppen. Men ge oss lite tid så kommer det här bli riktigt bra, säger han efter 5–4-seger mot Lidköping.

Annons
Johan Asmus gjorde två nya mål men fick ändå sänka segernäven.

ÖSK har tagit sin första allsvenska seger. Den kom med minsta möjliga marginal och under en riktig rysarperiod i Mellringehallen. Då hade ÖSK:s nyutsedda lagkapten redan vevat in två mål och hämtat upp ett jobbigt 0–2-underläge.

Efter två tillknäppta perioder, där ÖSK visserligen var bollförande men saknade förmågan att skapa chanser och hade stora problem att sätta poängkungen Robin Sjöberg i lägen, bröt rysaren ut sista 20 minuterna.

Nyförvärvet Robin Granlund satte 3–2 assisterad av Daniel Hellkvist efter 5.49.

Mindre än tre minuter senare hittade Robin Sjöberg fram till Simon Lindroos som prickade in 4–2 och det som kändes som vinstrycket.

Men ÖSK fick knappt fira sitt fjärde mål när Johan Asmus gjorde hattrick.

I fel mål.

Han kom olyckligt in i en situation och stötte bollen förbi Robin Laakso i ÖSK-målet. 4–3 och samma oro som spred sig när ÖSK tappade så många matcher i division 1 förra säsongen.

– Men då var det annorlunda. Vi hade fler ”fixstjärnor” då. Nu är vi mer ett kollektiv som kämpar hårt, säger Eskilstunakillen Asmus som inför förra säsongen jagades av 20 klubbar.

När pressen var som störst på ÖSK visade han varför.

I boxplay låg han och stötte på Lidköpingsbackar, snodde åt sig bollen och rundade sin försvarare. I friläget rundade Asmus målvakten och snärtade in 5–3 efter 15.50. Hattrick på riktigt.

– Jag läste den där situationen. Ruggigt skönt att få vinna i dag efter storförlusten i premiären. Vi saknar två centrar i dag och vet exempelvis inte hur mycket Anders Gabrielsson kommer kunna spela i år. På grund av jobb. Men vi visade publiken att vi aldrig tänker ge upp. Jäkligt skönt.

– I dag var det jag som gjorde målen, nästa match kanske jag ”käkar” bollar. Jag kan inte göra annat än att gå i bräschen och visa och vara med och hjälpa de unga killarna. I dag har vi flera spelare som kommer direkt från juniorinnebandyn. ge oss lite tid bara så kommer det här att bli riktigt bra, säger Johan Asmus, som var bäst på planen.

Riktigt bra i ÖSK också målvakten Robin Laakso som bland annat räddade en straff och svarade för en spektakulär räddning i en svår sidledsförflyttning. Även comebackande Villiam Aspegren höjde sig ur mängden.

Mer läsning

Annons