Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axberg tappade spelet

Axberg avslutade inte säsongen snyggt.
Torsk med 3–12 mot Nykvarn.
– De ligger i toppregionen. Vi i bottenregionen, säger Axbergs tränare Janne Ekengren.

Annons

 Det var över inför den tredje perioden. Underläge med 1–8 på bortaplan mot topplaget Nykvarn. Till slut torsk med nio mål.

”Lättvindigt”

– Några av bollarna kanske gick in lite väl lättvindigt. Inget emot Rasmus Ekelund i mål, men några borde han kanske ha tagit, säger Axbergs tränare Janne Ekengren och fortsätter:

– Men det är ett bra lag som vi mötte. De ligger i toppregionen och vi i bottenregionen. Och det syntes väl emellanåt. Under perioder i matchen så tappade vi linjen i spelet.

Kontraktet säkrat

Matchen var säsongens sista. Redan innan var det klart att Axberg hade säkrat kontraktet inför nästa säsong. Laget slutade på åttonde plats i tabellen. En placering som Janne Ekengren är hyfsat nöjd med.

– Målet var att hänga kvar. Nästa säsong siktar vi på att placera oss på den övre halvan. Och säsongen efter det är planen att gå upp, säger han.

Ser över truppen

Nu kommer klubben att se över sitt hus inför nästa säsong, vilka som får stanna, vilka som får gå samt eventuella nyförvärv. Klart är att kaptenen och forwarden Magnus Larsson kommer att sluta.

Kritiskt granska

– Vi kommer kritiskt granska alla spelare i truppen, och se vilka som vi ser en utveckling i.

– Vi har använt 30 spelare den här säsongen, och det är positivt. Men samtidigt är en del spelare inte riktigt redo för division 1-spel än. Det kan skilja tio kilo mellan spelarna när de går in i en närkamp, och det märks.

Mål, Axberg:

Alexander Eckerwall, Marcus Ekengren, Oscar Gray.

Mer läsning

Annons