Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Sofia sköt ÖSK till elitserien

Sofia Atterfors sköt ÖSK till elitserien med sina tre mål mot Karlstad. Nu jagas hon av konkurrerande elitserieklubbar.
– Man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger hon efter 3–1-segern.

Annons

ÖSK gick till elitserien med minsta möjliga marginal. När det återstod bara tre minuter av matchen var laget i ledning med 2–1, ett resultat som innebar att Uppsalalaget Sten Sture hade elitserieplatsen tack vare fler gjorda mål.

Men så fick ÖSK:s Kristin Gustafsson bollen i backposition och drog till ett skott. Framför mål: Sofia Atterfors som lyckades peta in bollen efter den rullat på mållinjen.

– Det var riktigt rörigt där framför målet. Men det var förstås så himla skönt att se bollen gå i mål, säger hon strax efter slutsignalen.

Och ÖSK kunde hålla undan de sista minuterna tack vare uppoffrande spel – av hela laget.

– Att kunna vinna så här, när vi är tvungna att vinna med viss målskillnad, är förstås extra starkt.

I krysset

ÖSK:s två första mål, som kom i första perioden, gjordes av Sofia Atterfors. Båda i krysset.

– Ett i varje, ler hon stort.

Att det var just Sofia Atterfors som stod för målen var ingen jätteöverraskning. Under grundserien gjorde hon flest av alla – 28 mål på 18 matcher.

Under kvalserien har det dock lite trögare. Inget mål förrän gårdagens förlösande hattrick. Att elitserieklubbarna har fått upp ögonen för Hovstatjejen är kanske inte så konstigt – vilket hon avslöjar:

– Det är väl nån elitserieklubb som hört av sig. Men jag får se hur jag ska göra. Men det vore riktigt kul att spela med det här gänget i elitserien nästa säsong.

– Jag tar studenten i maj. Och man vet aldrig vad som händer i framtiden. Men just nu känns det förstås fantastiskt roligt att vi klarade att ta steget upp i elitserien.

Att ÖSK lyckades repa sig efter två raka, och mycket tunga, förluster i kvalserien mot Karlstad Sten Sture var starkt gjort, vilket en tårögd Kajsa Lihagen betonade.

– Det är helt sjukt det här. Vi är nykomlingar i division 1 och så går vi hela vägen. I dag visar vi en så otrolig bra inställning under hela matchen. Och det kändes som vi förde spelet under större delen, vi låter dem inte komma till.

Hur står ni er i elitserien?

– Jag tycker vi har ett riktigt bra lag. Men självklart måste vi förstärka på några positioner. Vi tappar ju Anna Eklund nu, och det är ju synd eftersom hon har så pass mycket rutin.

En som kunde pusta ut efter slutsignalen var ÖSK:s tränare Peter Bjuhr.

Senast 9–1-förlust mot Karlstad – vad var skillnaden nu?

– Nu får vi matchen dit vi vill. Då var vi redan i elitserien, säger Bjuhr och pekar mot huvudet.

– Men jag tycker det är ofattbart att vi nu faktiskt är i elitserien, ler han stort.

Är ni rädda att tappa era stjärnspelare?

– Som jag ser det finns det inga anledningar för våra spelare att flytta härifrån nu när vi har gått upp i elitserien, säger Peter Bjuhr som berättar att han stannar nästa säsong som tränare.

Mer läsning

Annons