Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böjde klubbor med värmepistol - då gick brandlarmet under DM

Det var inte bara på planen det var dramatiskt i DM.
En bit in i andra perioden fick Mellringehallen utrymmas efter att brandlarmet gick.
– Det var tydligen några ungdomar som vinklade klubbor i källaren med en värmepistol. Det var ingen fara men vi var ju tvungna att utrymma och se vad som hade hänt, säger ÖSK-tränaren Mikael Nilsson.

Annons

Det blev ett riktigt hett derby i damernas DM–final mellan ÖSK och ÖSK Söder. Elitseriedamerna i ÖSK visade sig dock vara ett par nummer för stora för sina lokalkonkurrenter och kunde koras distriktsmästare. 7-2 slutade finalen.

En halvtimme senEfter att brandlarmet gått kunde matchen återupptas efter en halvtimme vid ställningen 2–2. Matchen var jämn målmässigt och ÖSK Söder kunde något överraskande gå till en andra periodpaus med ett oavgjort resultat. I tredje perioden lossnade det dock för ÖSK.

– Vi spelar bra matchen igenom och skapar chanser men sätter dem inte. Men i tredje får vi hål på dem och det rinner iväg lite. Men vi visar tålamod och stressar inte upp oss, det är bra, säger Nilsson.

– Det var en positiv match för alla tror jag. Vi får se de unga tjejerna på nära håll och de får möta bra motstånd, fortsätter Nilsson.

ÖSK Innebandy åker närmast till Gotland för elitseriematch mot Endre IF. ÖSK som har två poäng upp till lite säkrare mark.

– Vi vet hur vår situation ser ut och ser på det med tillförsikt. Vi har mycket i egna händer, avslutar Mikael Nilsson.

ÖSK:s mål: Caroline Ferm 3, Anna Nyman, Fanny Schulstad, Åsa Andreasson, Heini Laitinen.

ÖSK Söder: Lina Oskarsson, självmål.

I herrfinalen vann Örebro över WSK Lindesberg med 7-2. Det stod dock 2-2 efter två perioder innann vinstrycket kom.

Läs mycket mer om den matchen i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons