Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får kvala – tack vare insamling

Lillåns division 1-kval mot Gotlandslaget Klintehamn var hotad – men tack vare en lyckad insamling har nu laget råd att ta sig till Gotland. – Det är fantastiskt, säger tränaren Tommy Westholm.

Annons

Lillåns innebandydamer lyckades knipa en andraplats i division 2. Det innebär att laget nu får kvala till division 1. Första hindret: Klintehamn från Gotland. En bortaresa som till en början ställde till det lite för Lillån, som liksom många andra lag får kämpa för att över huvud taget få ihop det ekonomiskt.

– Innebandy är ju inte jättefett ekonomiskt i någon förening och framför allt inte på damsidan, säger Westholm.

För att kunna ha råd att ta sig till Gotland gick klubben ut på Facebook med en vädjan till folk att ge ett bidrag:

Känner du att du, som privatperson eller företagare, vill hjälpa oss på vägen på nåt sätt? Lämna isåfall en kommentar här nedan så återkommer vi med ett sätt att föra över pengarna!

"Laget behöver nu lite hjälp på traven med det ekonomiska inför denna resa. Tillsammans kan vi göra detta till det bästa resultatet som Lillån har uppnått på damsidan på väldigt länge. "

Och gensvaret har inte låtit vänta på sig. 22 personer har delat inlägget och ett flertal personer har bestämt sig för att skänka pengar, däribland den tidigare Lillånmålvakten Robin Laakso, numera i SSL-laget Linköping.

– Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket vi fått ihop, men nog är det en del, säger Westholm.

Det är tack vare insamlingen ni kan åka?

– Ja, så är det ju. Det är fantastiskt. Jättebra. Sedan önskar man givetvis att allt sånt här redan skulle vara klart, men nu är det som det är. Vi har fått bra respons från många, men framför allt från privatpersoner.

Lillån skulle egentligen inlett kvalet på hemmaplan.

– Men hade det blivit två övernattningar på Gotland i samband med bortamatchen, eftersom det inte hade passat med färjetider. Nu är det ordnat så att det i stället bara blir en natts övernattning.

Kvalet spelas över två matcher. Det lag som har flest mål totalt går vidare till nästa kvalmatch, då mot ett lag från Stockholmstrakten. Vinnarna där spelar i division 1 nästa säsong.

Mer läsning

Annons