Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll i måstematchen – Lillån nedflyttat

Det var vinna eller försvinna för Lillån. Tre poäng borta mot Kalmarsund krävs för att laget ska hänga kvar i allsvenskan södra. Men det blev förlust – och nedflyttning.

Annons

Det var bäddat för en rafflande upplösning av bottenstirden i den södra allsvenskan. Lillån, på 23 poäng och nedflyttningsplats inför söndagens sista omgång, hade dock saken i egna händer. Tre poäng borta mot tabellsjuan Kalmarsund, utan något att spela för, hade definitivt inneburit säkrat kontrakt. Detta då Malmö och Lindås, lagen ovanför Lillån i tabellen på 25 respektive 24 poäng, samtidigt möttes i Malmö.

Där vann Malmö med 5–4, vilket innebar att en vinst i förlängning för Lillån hade räckt för att klara sig kvar.

Men Lillån var hela tiden det jagande laget mot Kalmarsund. Hamnade i underläge till 1–0, som Daniel Hellqvist kvitterade. Sedan ny hemmaledning som David Lundberg kvitterade. 2–2 efter första perioden. I andra gjorde Kalmarsund först 3–2 och sedan 4–2. David Lundberg gav nytt hopp för Lillån när han först reducerade till 4–3 i slutet av andra – och sedan kvitterade till 4–4 i tredje med sitt tredje mål.

Men 5–4 kom med 11.28 kvar att spela – och Lillån kunde inte svara.

Förra säsongen var Lillån nykomling i södra allsvenskan – och slutade på finfin fjärdeplats. I höst börjar laget om i division 1.

Läs innebandyförbundets statistik från matchen genom att klicka här .

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons