Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I elitserien med draghjälp- från Carolina Gynning

18-åriga Sarah Sörman har precis gjort landslagsdebut och spås ta stor plats i ÖSK den här säsongen. Nu behöver hon bara ett självförtroende som matchar talangen.
– Landslagsklass? Nej så duktig har jag aldrig känt mig, säger Sarah självkritiskt.

Annons

Men omdömena från landslagets breddläger på Bosön, som Sarah Sörman var en av 30 tjejer att delta i, säger att Sarah visst är så duktig.

– Jag har alltid varit självkritisk och får kanske jobba lite mer på att tro på mig själv. Men jag är ju bara 18 år och det mentala kommer nog en del med åldern.

Kanske kan lite oväntat Carolina Gynning bli draghjälp mot det målet. Hon är Sarahs förebild för hennes sätt att gå sin egen väg.

Sarah själv är en vinnarskalle av rang som klev fram på allvar när det gällde som mest under kvalserien i våras då hon inte längre bara stod för framspelningar, utan också gjorde flera viktiga mål.

Enorm hunger

Hungern efter elitserien var enorm hos den ÖSK-fostrade 18–åringen och en dröm som nu blivit verklighet. Bryskt tvingades laget vakna upp till elitserieverkligheten under försäsongen genom stora förluster mot topplagen.

– Det är bra, man höjer sin egen ribba. Man vänjer sig vid det högre tempot. Men intensiteten, tekniken och spelarna – allt annat är några nivåer högre.

Att tippas näst sist i serien sänker inte tron på laget.

– Det är jättebra att alla tror att vi åker ur. Då får vi chans att motbevisa det, säger Sarah med ett bestämt leende.

Segern mot Rönnby i den sista träningsmatchen visar också att laget kan överraska. När säsongen nu startar på lördagen har Sarah inte bara lagets bästa att tänka på utan också landslagsfolk som spanar på henne på läktaren för att se om hon ska få följa med på landskamp i november.

– Oavsett om jag kommer med eller inte var lägret på Bosön jätteviktigt. Nu vet jag vad jag kan utveckla och träna extra på. Det blir en extra morot för att ta sig tillbaka till landslaget.

Skoltrött

Det blir innebandy varje dag i veckan om man räknar in träningen hon får på idrottsprogrammet på Karolinska gymnasiet, där hon läser sitt sista år.

– Jag är rätt skoltrött så det blir inget mer plugg direkt för mig. Jag skulle gärna prova att bo någon annanstans i Sverige i stället.

Sarah är medveten om att innebandyn kan bli en fin biljett även för sådana äventyr. Det ligger alltså en hel del i potten för Sarah Sörman denna säsong.

Landslagsspel och framtida flytterbjudanden kan komma som ett brev på posten för den som presterar.

Med Gynning som överraskande förebild verkar Sarah fast besluten att gå sin egen väg. Men den ska alltså innehålla innebandy på högsta nivå i stället för dokusåpor.

Läs mer inför ÖSK:s elitseriepremiär i lördagens NA, papperstidningen!

Sarah Sörman

Ålder: 18

Familj: Mamma Lena, pappa Urban och storebror Filip.

Skola: Tredje året på Karolinska gymnasiet.

Position: Center.

Missar inte på tv: Oj, finns ju så mycket. Men serien One Tree Hill missar jag inte.

Förebild: Carolina Gynning. Jag har läst hennes böcker och hon har varit med om så mycket och kört sitt eget race. Hon verkar inte bry sig så mycket om vad andra tänker.

Om jag ska bjuda på mat: Då blir det kyckling med rotfruktsgratäng.

Mer läsning

Annons