Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför derbyt: Axelsson jagar revansch

Två dagar kvar till premiärderbyt mellan Örebro Innebandy och Lillån.
Örebros Jakob Axelsson är på jakt efter revansch.

Annons

Örebro Innebandy är vana att vinna. Förra säsongen blev en enda stor framgång för klubben. Seriesegern i division 1 kröntes dessutom med att en stor del av spelarna var med i det lag som tog hem SM för juniorer, JAS.

– Man vill vinna, annars kan man bara lägga av. Det måste vara inställningen i varje match, säger Axelsson.

Trots det så saknas fortfarande den största framgången – att vara Örebros bästa innebandyförening.

Men i år ska bli året då Örebro tar över den bemärkelsen från Lillån.

– Vi har en helt annan bredd. Vi är jämna över tre femmor, och det tror jag kommer göra att vi är länets bästa innebandylag, säger Jakob Axelsson.

Han var med när säsongen 2011/2012 avgjordes i sista omgången. I derbyt motLillån. Då vann Lillån med 4–3 och tog klivet upp i allsvenskan medan Örebro förpassades till en säsong till i division 1.

Sedan dess har han förlorat mot Lillån två gånger till – i nästan lika betydelsefulla matcher. Åtminstone sett till prestigen. I två junior-DM-finaler på raken.

Passande nog tar Örebro emot Lillån i Idrottshuset på onsdag i södra allsvenskans seriepremiär. Upplagt för revansch.

– Det är så klockrent det bara kan bli. Bättre förutsättningar för ett derby finns nog inte. I ny hall mot det lag som gjorde att vi missade allsvenskan för nästan två år sedan, säger Jakob Axelsson.

Han har väntat på den chansen länge och känner sig bättre förberedd än någonsin tidigare.

– Man har rätt så stor revanschlusta, om man säger så. Har tagit ledigt från jobbet bara för att kunna fokusera helt på matchen, säger Axelsson.

Läs en längre intervju med Axelsson i måndagens NA, papperstidningen som du också kan köpa som e-tidning via länken nedan . Håll också utkik för mer texter inför derbyt i NA de närmaste dagarna.

Mer läsning

Annons