Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klar seger för Kumla Innebandy

Kumla fortsätter att gå bra i divison 1-innebandyn. På söndagen tog laget en ny seger, denna gång borta mot Finspång med klara 12–6.
– Jag är jätteimponerad över grabbarna, säger tränaren Andreas Nordh.

Annons

Det var aldrig något snack om saken i bortamatchen mot Finspång. Kumla satte full fart från början och efter en period var ställningen 4–1 till gästerna.

– Efter första perioden pratade vi om att vi skulle se till att vinna varje period i matchen, berättar Nordh.

Och det lyckades Kumla med. Den andra vann man med 3–1 och den tredje med 5–4.

– I sista perioden somnar vi till där ett tag och släpper bland annat in tre mål inom loppet av en minut. Men som tur var kunde vi resa oss och göra några mål till. Jag tycker vi gör en riktigt bra match.

Hoppas komma trea

Flera i Kumla förtjänar beröm. Men extra plus går till målvakten Davide Bacciarini och fyramålsskyttarna Robin Sjöberg och Emil Albertsson.

– Emil Albertsson är en sådan som alltid ger allt på både träning och matcher. En riktigt grovjobbare men gör också mycket poäng, berömmer Nordh.

Kumla har stått för en strålande debutsäsong i division 1 och är just nu fyra i tabellen.

–  Jag är jätteimponerad över grabbarna. Vi har som mål att komma topp fem. Med tanke på att Södertälje förlorade i helgen har vi goda chanser att uppnå det målet. Vi kan väl hoppas på att komma trea i tabellen. Då får vi ju en Örebrotrippel med tanke på att Lillån och Örebro är etta och tvåa just nu, säger Andreas Nordh.

Målskyttar, Kumla: Emil Albertsson 4, Robin Sjöberg 4, David Lundberg 2, Bobo Utegård, Jimmy Karlsson.

Mer läsning

Annons