Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kökeritz ser ljuset i tunneln

Femte raka förlusten – men nu ser i alla fall ÖSK-tränaren Johan Kökeritz ljuset i tunneln.
– Den här gången var vi med i matchen. Det stod det inte 0–3 efter tio minuter, säger Kökeritz efter 7–6-förlusten borta mot Växjö i allsvenskan.

Annons

Johan Kökeritz har fått en tuff start sedan han gjorde comeback som ÖSK-tränare. Men trots uddamålsförlust i Teleborgshallen i Växjö satte han sig i spelarbussen hem med en hel del positiva känslor i kroppen.

– Ett klart steg framåt. Vi var nära, och borde ha vunnit matchen. Kom ihåg att Växjö är ett av seriens bästa lag just nu, säger Kökeritz.

Växjö gick fram till 2-0-ledning i första perioden men ÖSK spelade bra och hade bland annat två stolpskott.

Växjö hade sedan 3–1 då ÖSK vände matchen och gick upp i 4–3-ledning i början av den tredje perioden.

– Vi klarade inte av att spela av matchen. Vi blev för nervösa och tog konstiga och dåliga beslut, säger Kökeritz.

Växjö sprang ifrån till 6–4 då ÖSK tog ut målvakten med fyra minuter kvar av matchen. Men en felpass i egen zon gav omedelbart 7–4 i baken.

Trots det lyckades ÖSK få nerv i det hela. Det sprakade om Johan Asmus som forcerade in både 7–5 och 7–6 inom loppet av 22 sekunder.

Ett nervöst Växjö tvingades ta timeout med två minuter kvar att spela, men lyckades hålla undan. ÖSK lyckades aldrig vaska fram någon riktigt het kvitteringschans.

– Vi håller på att ta oss ur en negativ trend, och det tar sin tid. Att vi tar dåliga beslut har vi inte lyckats vända på ännu. De små misstagen blir dyrbara, säger Kökeritz.

Johan Asmus gjorde ÖSK:s fyra sista mål i matchen, bra gjort. Övriga ÖSK-mål gjordes av Villiam Aspegren och David Lundberg.

Målvakten Anders Kjaer svarade för en bra insats i kassen.

Mer läsning

Annons