Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla stormar mot division 1

Efter att ha gått obesegrat genom grundserien vann Kumla även i den första kvalmatchen till division 1. Underläge med 6–5 vändes till seger med 11–8.

Annons
Emma Eriksson ledde Kumla till seger i första kvalmatchen till division 1.

2004/05 tog sig Kumla via kval upp till division 1. Väl där var succén ett faktum – det blev omgående uppflyttning till elitserien.

Men efter endast två segrar och sju poäng slutade Kumla som nästjumbo med degradering som följd. En nedåtgående spiral tog sin början, och efter tre säsonger i division 1 blev det nedflyttning till division 2 inför säsongen 2010/11.

Men nu har Kumla laddat om – och siktar på nytt uppåt. Förra säsongen förlorade laget i den sista och avgörande matchen mot Arboga, annars hade det blivit division 1 redan då.

2013/14 har Kumla varit flera nummer för stort för division 2 Västmanland. Eller vad sägs om 16 vinster på 16 matcher, maximala 48 poäng och 124–41 i målskillnad?

Det blev också seger direkt i första mötet, av två, i första kvalomgången till division 1. Borta mot Vänersborg var Kumla i underläge flera gånger i en jämn match. Men efter att Vänersborg gjort 6–5 i inledningen av tredje vände Kumla på steken och vann till slut med 11–8. Returen i Kumla nästa lördag. Segraren i det dubbelmötet möter seriesegraren från värmländska division 2, Sjöstad, i ett nytt dubbelmöte. Segraren till division 1 nästa säsong.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan! 

Mer läsning

Annons