Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla vann svängigt derby mot Lillån

Lillån, som ramlade ur allsvenskan förra året, sågs som favoriter inför derbypremiären mot Kumla i innebandyns division 1. Men någon seger blev det inte. Kumla slog tillbaka Lillån i en väldigt tight och svängig innebandymatch. Matchen slutade 7-6. 

Annons

Kumla började matchen bäst genom att gå ifrån till en 2-0-ledning efter mål av Erik Gyllberg och Filip Larsson. Lillån reducerade och kvitterade snabbt i den andra perioden efter mål av Axel Johansson och David Palm.

Lillån tog också

ledningen genom Marcus Persson och hade därmed vänt på matchen.

Då var det dags för Kumla att kvittera. Emil Albertsson gjorde 3-3. Och Kumlas Jimmy Karlsson gav hemmalaget ledningen i mitten av den andra perioden med sitt 4-3-mål.

I ett jämnt derby ska det naturligtvis vara spännande. Därför kvitterade Lillåns Gustav Borneback två minuter senare. Ställningen här 4-4.

Matchen skulle svänga ännu mer.

Jesper Andersson tog åter ledningen för Kumla med sitt 5-4-mål.

Ledningen skulle stå sig i ungefär tre minuter. Då var det Bornebacks tur att hitta nätet igen med sitt kvitteringsmål till ställningen 5-5.

I den tredje perioden såg det ut som att Lillån skulle ta med sig alla tre poäng från det heta derbyt efter att Filip Palm givit gästerna ledningen.

Men Kumla ville annat och drog det längsta strået i den svängiga matchen efter två mål i matchens slutskede. Båda målen gjordes av Johan Nordström, som blev derbyhjälte för Kumla.

Mer läsning

Annons