Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillån i mäktig vändning

Efter en superinsats hämtade Lillån upp ett 1–3-underläge och vände till 5–4 i förlängning mot Linköping. Ändå tappade örebroarna en poäng på serieledande Åby, men tränare Mikael Ahlén är säker på sin sak:
– Inget snack om saken, jag är bergsäker på att vi går upp till allsvenskan, säger han.

Annons
Markus Alpstam harv spelat i ÖSk, nu möter han sitt gamla lag.

Efter två sömniga perioder som gav 1–1 öppnade Linköping den tredje perioden med att chocka i gång matchen genom att göra två mål inom loppet av fem sekunder – i boxplay.

– Helt makalöst, sådant får inte hända. Speciellt inte i powerplay, säger Ahlén.

När en del kanske trodde att matchen var över tog ni tag i spelet och vände till 4–3. Vad hände?– Vi gör det bra som inte ger upp utan fortsätter kämpa, säger Lillån-tränaren.

– De två första perioderna kändes väldigt långsamma och händelsefattiga, men det kändes i alla fall som att vi var det bättre laget och det visar sig i slutresultatet. Det är så onödigt att vi ska tappa en poäng, men vi får va nöjda med resultatet, fortsätter han.

Nu tappade ni en poäng på serieledande Åby, tror du att det kan gå hela vägen till allsvenskan ändå?– Inget snack om saken, jag är bergsäker på att vi går upp till allsvenskan, säger han.

Ni har många egna talanger från Lillån, är det någon speciell som du skulle kunna lyfta fram?

– Johan Kapple, man glömmer lätt att grabben är 17 år gammal och ställer höga krav på honom. Men han är nog den genomgående bästa spelare vi har i snitt. Han kan bli precis så bra som han själv vill, säger tränaren.

Hur skulle det vara att möta ÖSK vid ett eventuellt avancemang.– Ska jag vara ärlig har jag inte sett ÖSK på hela säsongen, så det kan jag inte uttala mig om. Vi ska möta dem i DM nästa söndag.

Läs mer om matchen och vad backhjälten Daniel Eriksson säger i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons