Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillån upp i serieledning

Toppmötet slutade i en komfortabel seger.
Lillån slog tillbaka Södertälje på bortaplan med 7–2 (2–0, 2–1, 3–1) och är ny serieledare i division 1.
– Det känns jättebra, det var en taktiskt väl genomförd match, säger Lillåns tränare Mikael Ahlén.

Annons

Om Södertälje hade vunnit matchen hade de gått om Lillån med en poäng. Men i stället kunde Lillån ta en storseger och har nu ett försprång ner till Södertälje på fem poäng. Laget fick också en smakstart och hade en 2–0-ledning efter den första perioden.

– När man tar ledningen så släpper alla knutar. Det kändes bra redan när vi klev på bussen. Jag var lite orolig inför matchen. Södertälje är ett bra lag och hade kniven mot strupen. Det gällde nog lite mer för dem, säger tränaren Mikael Ahlén och fortsätter:

– Vi spelade med stor pondus och gick runt på tre femmor. Killar som inte fått så mycket speltid innan fick spela och gjorde det bra.

Länet dominerar i toppen

Bland dem nämns Oscar Gustafsson, som gjorde ett mål. Även nyförvärvet från Ekängen, Victor Johansson, imponerade och gjorde två mål.

– Normalt sett så är det första- och andrafemman som är produktiva. Men vår tredjefemma vann sin match i matchen med 4–1, så det säger mycket.

Målvakten Robin Laakso får beröm. Precis som U19-landslagsmannen Johan Kapple.

– Han klev fram och var en riktig härförare. Tog för sig och visade vägen.

Division 1 mellersta Svealand domineras nu av Örebro län: Lillån toppar på 31 poäng, Örebro Innebandy är tvåa med 30 poäng och Kumla ligger på tredje plats med 27 poäng. Och nu på lördag möts Lillån och Kumla i Mellringehallen.

Målskyttar, Lillån: Victor Johansson 2, Markus Alpstam, Simon Palmén, Daniel Åberg, Oscar Gustafsson, Martin Eriksson.

Mer läsning

Annons