Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillån vann trots mardrömsstart

2–5 efter första perioden.
Men Lillån höjde sig, vände och vann med 7–5 mot Westervik och återtog serieledningen i division 1.

Annons

– Det var inte vår bästa match, men det är tre poäng som räknas, säger tränaren Mikael Ahlén.

Redan efter 22 sekunder tog bortalaget Westervik, på nionde plats i division 1 mellersta Svealand, ledningen. Två minuter senare var det dags igen. Lillån kom förvisso i kapp till 2–2, men gästerna fyllde på med ytterligare tre mål innan den första perioden var över.

– Vi var inte riktigt på tå. Vi fuskade i positionerna och blev ett väldigt långt lag. Det gav Westervik ytor som de utnyttjade, säger Lillåns tränare Mikael Ahlén.

Lillån bytte målvakt inför andra perioden. Markus Ring, som släppte in fem mål på tio skott, blev utbytt mot Robin Laakso.

"Inte Markus fel"

– Det var inte Markus fel, han hamnade i en taskig sits och blev lämnad helt ensam. Men vi var tvungna att göra något, säger Ahlén.

I de två avslutande perioderna vände Lillån på steken fram till en 7–5-seger.

– Vi gick tillbaka till grunderna. Men vi spelade ändå inte särskilt bra. Vi kan mycket bättre. Självklart är jag nöjd med segern och det är ju en styrka att vinna när vi inte spelade bra. Det är ingen tillfällighet att vi som är där uppe i serien vinner sådana här matcher.

Lillån går därmed upp i serietopp igen, en poäng före Örebro Innebandy. Och de båda lagen har bara varsin match kvar innan de möts i den sista omgången, i vad som ser ut att bli en stekhet avgörande match om seriesegern.

Tvåmålsskytten Robin Jatko förtjänade extra beröm.

Mål, Lillån: Robin Jatko 2, Mikael Nilsson 2, Markus Alpstam, Jimmy Eriksson, Simon Palmén.

Mer läsning

Annons