Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillån vidare – närmar sig division 1

Lillån förvaltade sitt utsökta utgångsläge mot Klintehamn.3–1 i den andra matchen, och totalt 11–3, gör så att laget är klart för nästa kvalomgång.

Annons
Målskyttar. Frida Damberg, Anna Nyman och Isabelle Berger nätade för Lillån.

Vinst med 8–2 i den första matchen på Gotland. Lillån hade, med andra ord, mycket gynnsamma förutsättningar inför returen mot Klintehamn i den första kvalomgången till division 1. 170 personer – en mycket fin publiksiffra – hade letat sig till Mellringehallen för att följa drabbningen. 

Det hela utvecklade sig till en jämn historia. Frida Damberg gav Lillån ledningen efter 13.45 av den första perioden, efter ett snyggt väggspel med Alva Stockhult i samband med ett frislag. Klintehamn kvitterade efter 19.14 genom Annie Eriksson.

Anna Nyman såg till så att Lillån kunde ta ledningen på nytt efter 9.38 av den andra perioden, och trots en rejäl kraftansträngning från bortalaget så var örebroarna aldrig särskilt hotade.

Isabelle Berger satte punkt för tillställningen med sitt 3–1-mål då runt tre minuter återstod av matchen. Slutresultatet spikat. Avancemanget fixat. Efter totalt 11–3 är Lillån vidare komfortabelt.

Nästa lördag, 4 april, spelas den första matchen i det avslutande kvalet om en division 1-plats. Dubbelmötet inleds i Mellringehallen, och Stockholmslaget Bele Barkarby står för motståndet.

Läs mycket mer om Lillåns succé i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons