Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro befäster kvalplatsen

Örebro går mot kval till superligan. Detta efter att ha vunnit sexpoängsmatchen borta mot Fagerhult Habo med 5-4.

Annons
Suad Sofovic, Örebro Innebandy.

Tre poäng skilde mellan tabellsexan Fagerhult Habo och fyran Örebro Innebandy. Med andra ord ingen överdrift att kalla det sexpoängsmatch.

Och det blev en jämn och svängig tillställning där Fagerhult inledde vassast. Örebrokaptenen Jakob Axelsson hade visserligen kvitterat till 1-1, men hemmalaget gick till pausvila med ledning 2-1.

Örebro kom dock tillbaka i andra perioden och Jesper Kivipaasi, som gjorde comeback efter skadeuppehåll, kvitterade och sedan fullbordade poängkungen Marcus Ekengren vändnignen när han satte 3-2. Men Fagerhult kvitterade till 3-3 och ordnade likaläge inför tredje perioden.

Där visade dock Örebro klassen. Åter klev Jesper Kivipaasi fram och med sitt andra mål för dagen ordnade han 4-3. Daniel Hernandez utökade till 5-3 för gästerna som höll undan till seger. Fagerhult ordnade lite nerv genom reducering i slutminuterna, men närmare än så kom man inte.

Örebro är i och med segern uppe på tredje plats i södra allsvenskan. Fem poäng skiljer till Östra som är närmast på fjärdeplatsen utanför kval.

Klicka här för att se statistik från matchen. (extern länk)

Mer läsning

Annons