Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro förnedrat av toppkonkurrent – missar SSL

Innan mötet mellan Lindås och Örebro Innebandy skiljde det en placering mellan lagen. När slutsignalen ljöd hade närkingarna förlorat med förkrossande 14–5, och tappat möjligheten att nå kval till SSL. 

Annons

Örebro Innebandy reste till Göteborgsområdet för att ta sig an Lindås, en av huvudkonkurrenterna till en topp fyra-plats, under lördagen. Örebro befann sig sex poäng, och en tabellplacering, efter motståndaren. 

Det började även bra för Örebro. Sebastian Conrad gav laget ledningen efter 2.10 av den första perioden. Lindås kvitterade en stund senare, och det var lika på ett efter 20 minuter. 

Sedan rasade Örebros försvarsspel sakta men säkert ihop. Fullständigt. Visst, under långa stunder av den andra perioden skiljde det bara ett mål till Lindås fördel. Johan Sundman nätade dubbelt för Örebro, medan Sebastian Pettersson också gjorde ett mål. I slutskedet av den andra tredjedelen ryckte Lindås från 5–4 till 8–4, och det avgjorde matchen. 

Lindås fortsatte att ösa in mål i sista perioden, och då spelade det ingen roll alls att Suad Sofovic reducerade till 11–5. Lindås drog iväg ytterligare. Slutresultatet skrevs till 14–5 – efter att Örebro släppt in 13 mål på 40 minuter. 

Örebro befinner sig alltjämt på en sjätte plats i allsvenskan södra-tabellen, och är åtta poäng efter just fjärdeplacerade Lindås. Att sluta bland de fyra främsta, och få kvala mot SSL, är inte längre möjligt för Örebro Innebandy, med tre återstående omgångar av säsongen. 

Klicka här för att se matchutvecklingen (via förbundets direktrapport) i efterhand. 

Läs mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons