Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro hämtade upp 0-5 i derbyt

Efter halva matchen ledde Lillån superderbyt mot Örebro med 5-0. Men en mäktig upphämtning gav slutresultatet 5-5 i premiären av allsvenskan i innebandy.

Annons

Lillån var överraskningslaget nummer ett i södra allsvenskan förra året med sin fjärdeplats. Örebro Innebandy gick rent i division 1 och säkrade avancemanget tidigt.

Men inledningsvis märktes det att det har skiljt en division mellan lagen. Lillån körde över Örebro. Robert Thunell och Martin Lindkvist ordnade en 2-0-ledning redan efter dryga fyra minuter. Och innan periodvilan hade samme Lindkvist utökat till 3-0. Skottstatistiken efter första var 9-8 till Lillån som visade prov på fin effektivitet. Och då hann ändå Johan Kapple med att missa en straff. 

Direkt i andra perioden gjorde Jimmy Eriksson 4-0 och Robin Sjöberg satte femman några minuter senare.

Men det skulle bli så att lagen hade en varsin halva av matchen. Markus Lindgjerdet reducerade knappt tolv minuter in i andra perioden. Det målet blev startskottet på Örebros mäktiga upphämtning.

Rasmus Jansson och Jim Genberg krympte Lillåns ledning till två mål med en varsin fullträff innan paus.

I tredje stretade Lillån emot länge och väl, men i slutminuten skulle Örebro stå för en makalös upphämtning. Daniel Hernandez reducerade när klockan stod på 19.31. 15 sekunder senare lyckades juniorlandslagsmannen Jesper Kivipaasi kvittera för Örebro.

Matchen gick till förlängning som blev mållös. Därmed slutade det heta premiärderbyt oavgjort 5-5 inför 1382 åskådare i nybyggda delen av Idrottshuset.

Så var matchen:  Klicka här för att läsa statistik från öppningsderbyt via innebandyförbundets direktstatistik.

Mer läsning

Annons