Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro vann rysare i förlängning

(UPPDATERAD) Det svängde än hit och än dit. När krutröken lagt sig hade Örebro Innebandy vunnit mot jumbon Lindås med 9–8 efter förlängning.

Annons
Rasmus Jansson, Örebro Innebandy.

Örebro Innebandy kom till bortamatchen mot jumbon och nollpoängaren Lindås, som för övrigt tränas av Michael Keinänen som tränade Örebro för två år sedan och Lillån förra året, med fyra inspelade poäng.

Matchen blev – helt galen. Häng med nu. Lindås gick fram till 2–0 efter 9.40. Men Örebro kom tillbaka till 2–2. Innan den första perioden var färdigspelad hade dock Lindås gjort 3–2. Den andra perioden tillhörde Örebro, och där kunde laget vända till en 5–3-ledning inför den sista perioden.

Säkra tre poäng? Icke, sa Nicke. När 10.29 var spelat av den tredje perioden hade Lindås vänt till 8–5 – och då inleddes den stora upphämtningen av Örebro. Laget kom tillbaka till 8–8 och vann sedan med 9–8 i sudden death.

– Jag vet inte varför våra matcher svänger så. Kanske handlar det om att vi inte har så mycket rutin. Exempelvis har ett lag som Karlstad spelare som varit med ett tag och vet hur man stänger en match, medan våra killar kommer vara som bäst om två-tre år, säger Örebrotränaren Jan Ekengren.

– Det verkar som att vi bara taggar till när vi ligger under, men vi kan ju inte hålla på att släppa in mål för att tagga till. Vi måste lära oss att ha rätt inställning till spelet hela tiden. Det går inte att bli bekväm bara för att man är i ledningen.

Örebro rullade hela matchen runt på tre femmor, och plussade för andraformationen med Anton Karlsson, Jakob Axelsson, Gustav Kroona, Markus Lindgjerdet och Suad Sofovic. Lindgjerdet gjorde hattrick.

– De olika femmorna hade olika perioder i matchen, men de tog dag i det när det gick knackigt. Lindgjerdet har sådan härlig energi och sprider ut den. Då tagar resten av spelarna till, säger Ekengren som också bytte målvakt med tio minuter kvar.

– Jens Arvidsson hade gjort flera bra räddningar, målen på slutet var spelvändningar och upprullningar som man inte kan lasta honom för. Men Victor Söderberg-Jannerlind kom in och gjorde några bra räddningar direkt.

Örebro upp på sex poäng och en fjärdeplats i tabellen av södra allsvenskan. Göteborg toppar på nio pinnar. Lillån har sju poäng.

Målskyttar, Örebro: Marcus Lindgjerdet 3, Jesper Kivipaasi 2, Alexander Eckerwall, Robin Westergren, Rasmus Jansson, Johan Eriksson.

Tryck här för läsa innebandyförbundets statistik från matchen.

Mer läsning

Annons