Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroarna tog SM-silver

Robin Laakso och Johan Kapple spelade SM-final i dag.Det blev varsin silvermedalj för den före detta Lillå-duon.Linköping förlorade mot Falun med 6–4. 

Annons

Falun och Linköping IBK möttes i SM-final i SSL under lördagen i Globen. Två av spelarna i det sistnämnda laget har ett förflutet i Lillån. Målvakten Robin Laakso, som förpassades till bänken till förmån för Henrik Qvist, och backen Johan Kapple, lagkapten under Lillåns senaste allsvenska sejour, fanns med på banan.

– Jag är mest nöjd över att jag fick vara med och spela. Det blev en hel del speltid under en och en halv period, då jag fanns med som femteback. Sedan gick vi ned på folk i sista perioden, säger Kapple, som lämnade Örebro för Östergötland inför säsongen.

Matchen, då? Det var en jämn sådan i två perioder. Sedan drog Falun, som kom till spel som dubbelt regerande mästare, ifrån. 2–2 blev 6–2 i sista perioden, och då spelade det ingen roll att Linköping reducerade sent två gånger om. Guldet säkrat – och ett silver till Linköping i föreningens första SM-final någonsin.

– Vi hade 2–1 efter halva matchen, och dessutom hade vi bud på ytterligare mål. Bland annat så missade vi ett friläge precis innan de gjorde 2–2. Sedan drabbades vi av lite övermod, och då ryckte Falun iväg snabbt.

Kapple, som totalt gjort fyra poäng (ett mål och tre assist) på 36 framträdanden i såväl serie- som slutspelssammanhang, är ändå inte alltför nedslagen över att förlusten avslutade en annars framgångsrik säsong.

– Det här har varit en jättenyttig tid för mig. Jag har fått mycket förtroende och även fått chansen att spela, och då gäller det att tänka på att vi har en enorm konkurrens om backplatserna. Jag ska vara ärlig, att få komma till Globen för en final har alltid varit en stor dröm för mig.

22-åringen, född 1993, har kontrakt med Linköping i ytterligare två säsonger. Han ser stor potential i klubben, som bildades så sent som 2008 efter en sammanslagning av KFUM Linköping och FC Linköping.

– Jag tror mycket på oss i framtiden. Vi har byggt upp något bra, och om vi kan fylla ett par platser till i truppen så kommer vi att kunna konkurrera ännu mer med Falun. SM-finalen är nog ett bra skyltfönster för klubben.

Själv hoppas han dessutom kunna utveckla en aspekt i sitt eget spel framöver.

– Det har blivit mycket fokus på det defensiva till en början, och jag har inte gjort så många poäng som i Lillån. Offensiven skulle jag vilja bli bättre i, säger Johan Kapple.

Damernas SM-final vanns av Kais Mora. Rönnby, från Västerås, besegrades med 5–3.

Mer läsning

Annons