Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK föll ihop i andra perioden

(Uppdaterad 20.38) 0–5 i andra perioden. Det blev ÖSK Innebandys fall borta mot Pixbo Wallenstam. Matchen slutade 4–9 inför 2 592 åskådare i Scandinavium.
– Lite tungt, men vi fokuserar på det positiva, säger ÖSK-tränaren Mikael Nilsson.

Annons
Anna Nyman.

Det såg inledningsvis riktigt hyggligt ut för ÖSK Innebandy i torsdagskvällens svåra bortamatch mot Pixbo Wallenstam.

Göteborgslaget tog förvisso ledningen två gånger om i första perioden, men ÖSK:s Anna Nyman såg till att underläget hölls nere till 1–2 med sitt mål. Men sedan kom raset. I andra perioden gjorde Pixbo fem raka mål och gick ifrån till 7–1. Då var matchen förstås avgjord.

– Vi spelade inte riktigt bra i första perioden heller, skillnaden var att de var effektivare i andra. Det var lite tungt, säger ÖSK-tränaren Mikael Nilsson.

Reducerade tre gånger

ÖSK fortsatte ändå att trumma på och reducerade tre gånger om i tredje perioden genom Linnéa Eriksson, Anette Lundin och Linnea Lund innan Pixbo fastställde slutresultatet till 9-4 med två mål i slutet.

- I tredje spelade vi bra, vi gick ned på två formationer, fick lite fart på det och fick de svar vi ville på förändringarna. Vi gick ned i djupet och utnyttjade spelvändningarna. Vi var uppe vid 4-7 och hade ytterligare någon chans, men uppförsbacken var för lång, säger Nilsson.

ÖSK kom med ett ovanligt orutinerat elitserielag där både Azra Zilkic och Malin Johansson från ÖSK Söder fick göra elitseriedebut. Linnéa Eriksson gjorde sin fjärde elitseriematch – och fick dessutom göra sitt första mål.

– De som kom in, som inte spelat så mycket, gjorde det kanon. Dessutom var Emma Widar i målet som vanligt bra, även om hon tvingades släppa in några mål.

Möter "världens bästa kedja"

Eftersom matchen var del av invigningsceremonin för Gothia Innebandy Cup spelades den i hockeyarenan Scandinavium – med 2 592 åskådare på läktarna.

ÖSK ligger alltjämt näst sist i elitserien med sex poäng på 14 matcher. Laget spelar nu ytterligare två matcher de närmaste tre dagarna – Kais Mora borta på fredag och IBF Falun hemma på söndag.

– Vi gör som vi alltid gör och fokuserar på det vi gjorde bra mot Pixbo. Den sista perioden, framförallt, som vi vann och där spelet stämde. Den tar vi med oss inför matchen mot Mora, säger Nilsson.

En match som har sin egen speciella utmaning för ÖSK – att stoppa det Nilsson kallar för ”världens bästa kedja” med VM-guldmedaljörerna Anna Wijk, Therése Karlsson och Amanda Larsson.

– De gjorde sex av sju mål när vi förlorade hemma mot Mora. Det blir vår uppgift att stoppa dem. Vi vet att vi kan slå alla lag om vi bara får ihop det över tre perioder.

ÖSK-tränaren Mikael Nilsson.

Mer läsning

Annons