Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK kanske lägger ner

Degraderingen till division 1 kan ha varit nådastöten.
Till hösten kan ÖSK:s herrlag i innebandy vara ett minne blott.
– Vi står vid ett vägskäl. Ska vi fortsätta som lag eller inte?, säger styrelsesuppleanten Mats Lindroos till NA.

Annons

ÖSK siktade mot superligan – men åkte ner i division 1. Efter den stora missräkningen försvann viktiga personer från föreningen, bland annat eldsjälen och allt-i-allon Oskar Gustafsson.

Häromdagen blev också klart att den tongivande duon David Lundberg och Robin Sjöberg lämnar för spel i konkurrenten Kumla Innebandy. Och fler spelare kommer troligtvis att lämna.

– Vi kan inte kräva kontrakt av en kille som vill satsa. Vi kommer att hålla en låg profil och istället uppmuntra spelare till att välja klubbar som gör en satsning, säger styrelsesuppleanten Mats Lindroos.

Senaste tiden tungEnligt Lindroos finns det just nu ”inte underlag för en satsning” för ÖSK:s innebandyherrar.

– Det handlar mest om att övervintra med de förutsättningar vi har. Den senaste tiden har varit tung. Nu kommer vi istället att få backa ett steg, och ta det därifrån, säger Mats som i nuläget inte kan svara på hur truppen kommer att se ut framöver.

ÖSK har anmält ett lag till höstens division 1–spel.Men först om en månad, 25 maj, ska anmälningsavgiften vara betald – och tiden fram tills dess kommer att bli direkt avgörande för herrlagets framtid.

”Försöker skapa nånting”

– Just nu är vi inne i processen för att försöka skapa nånting. Och antingen ger vi upp eller så hittar vi nånting att bygga på. Det kanske blir så att vi får ihop ett lag av ett äldre garde tillsammans med spelare som inte kan satsa fullt ut.

– Men det kan bli så att vi misslyckas med det här. Och då blir det inget lag i ettan. Men det här är inget som vi spikar just nu, säger Mats Lindroos.

”Kommer att spela”

Enligt Niclas Berglund, som sitter med i ÖSK Innebandys herrkommittee, kommer inte laget att upphöra till hösten.

– Vi kommer att spela i division 1 nästa säsong. Så är det, säger han.

Mer läsning

Annons