Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK läggs ner

ÖSK innebandy siktade mot superligan för två år sedan.
Nu tvingas klubben att lägga ner laget.
– Jag tror bara en handfull spelare fanns kvar till slut. Väldigt trist, säger ordföranden Kjell Johansson.

Annons

Det har spekulerats en tid om ÖSK:s framtid. På fredagen valde klubben, som tappat mängder med spelare och brottats med tuffa ekonomiska förutsättningar, att offentligt gå ut med att herrlaget läggs ned. Säsongen 2010/11 i allsvenskan blev den sista. Nu finns inte laget mer.

Vill inte äventyra verksamhet– Sedan i våras har vi arbetet hårt med att se över ekonomin parallellt med att fylla truppen med spelare. Det senare arbetet har tagit tid och vid denna tidpunkt gör vi bedömningen att klubben mår bäst av att vi inte äventyrar resterande verksamhet. Därför drar vi oss ur division 1, säger ÖSK:s ordförande Kjell Johansson.

Hur känns det att ha fattat det här beslutet?– Självklart väldigt trist och jobbigt. Men vi hade inte mer än en handfull spelare och ingen målvakt kvar till slut. Så internt kom det här beslutet inte som någon större överraskning. Vi har haft en öppen dialog en längre tid.

Hur påverkar det här damlagets medverkan i elitserien?– Det är tufft som klubb att både ha ett lag i allsvenskan och i elitserien. Men det här ska inte ha någon påverkan på damerna. Det rullar på som vanligt för dem. Förhoppningsvis kan vi presentera några nya spelare inom kort.

Mer läsning

Annons