Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK riskerar massavhopp

ÖSK Innebandy förlorade säsongens sista match med 7–9 mot Växjö och det allsvenska äventyret är över. Nu hotas klubben av massavhopp. En som redan slutat är klubbens starke man Oskar Gustafsson.

Annons

– Klubben har varit mitt liv i åtta år nu och jag har verkligen försökt ge allt under de åren, så självklart är det mycket känslor inblandade i mitt avsked, säger Oskar.

Redan i måndags meddelade Oskar Gustafsson att han slutar med omedelbar verkan. Han har varit klubbens ovärderlige eldsjäl och allt-i-allo.

– Jag kommer att lägga mer tid på min civila karriär och verkligen ge den chansen. Från den 1 januari jobbar jag som marknadschef på laget.se och jag brinner verkligen för det jobbet så jag ser fram emot att kunna lägga ännu mer tid och kraft där, förklarar han.

Lämnar tomrumOskar kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

– Nu hoppas jag att någon annan kan kliva fram för att göra det jobb som behövs och komplettera de positiva krafter som fortfarande finns i klubben, säger han.

ÖSK Innebandy svepte fram som en frisk fläkt och gick från division 4 till division 1 på tre säsonger 2004–06. Målet då var elitserien inom fem år. En satsning som misslyckades. Framgångsvågen ebbade ut. Istället har klubben hängt på fallrepet i allsvenskan, och förra helgen blev nedflyttningen ett faktum.

Frågan är vad som händer nu. Kommer klubben över huvud taget till spel i division 1? Frågetecknen är många.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons