Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s damer föll mot Sala

ÖSK damlag åkte på en tuff snyting i träningsmatchen mot division 1-laget Sala. 4–2 (1–0, 2–0, 1–2) slutade matchen efter svängig match.

Annons

Tränare Henric Rudin har en del att jobba med inför elitseriepremiären om ett par veckor. Sala är visserligen ett starkt division 1-lag men för att ÖSK ska kunna hävda sig bland landets bästa lag krävs en uppryckning. Mot Sala bjöd ÖSK på ömsom vin, ömsom vatten.

– Framför allt vår andra period var bedrövligt dålig, spelarna blev bekväma och tog inte jobbet. Vi rörde oss dåligt och gav inte bollhållaren tillräckligt med passningsalternativ, säger Rudin.

"Måste bli tuffare"

ÖSK gör bäst i att glömma de första två perioderna snarast möjligt, men från tredje akten finns positiva saker att ta med sig. Hela laget höjde sig och visade bra energi när ÖSK reducerade två gånger om genom Anette Lundin och Kajsa Lihagen. Även om det inte räckte hela vägen fram och ÖSK inte direkt rosat marknaden på försäsongen är inte tränare Rudin orolig.

– Det är en del detaljer som vi behöver förbättra. Spelet i både numerärt överläge och underläge kan bli bättre, vi måste även bli lite tuffare i närkamperna, menar Rudin.

Mer läsning

Annons