Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasar mot övergången: ”Inget påskrivet”

Robin Westergren presenterades som klar på Warbergs hemsida.
Alldeles för tidigt, enligt Örebro Innebandys ordförande Erik Eskils som nu vill stoppa övergången.
– Det finns inget avtal påskrivet och SSL-klubbarna ska inte kunna köra runt med oss hur som helst, säger han.

Annons

Örebros supertalang Robin Westergren var överens med Warberg om en övergång. Och Örebro Innebandy var överens med Warberg. Problemet var bara att det fanns en hake: Allt skulle göras klart och offentliggöras i ett senare skede.

– Anledningen är att vi sitter i förhandlingar med andra spelare och det påverkas naturligvis av att Robin Westergren lämnar oss. Då hamnar de i ett annat förhandlingsläge där de exempelvis kan kräva mer betalt. Därför var ett villkor från oss att Robins övergång skulle dröja lite, säger Erik Eskils.

Den lilla detaljen missade Warberg och la ut nyheten på sin hemsida i fredags. Något som får Erik Eskils att rasa.

– Det var samma sak när Philip Neogard (målvakten som lämnade Örebro för Warberg inför den gångna säsongen) skrev på. Då bad de om ursäkt och sa att de inte skulle göra om det. Och nu händer det igen. Det går inte att hålla på så.

Vad händer nu?– Som det ser ut blir det ingen affär. Det finns inget avtal påskrivet och inga signaturer på något papper. Vi vill sätta ner foten och visa att SSL-klubbarna inte kan köra runt oss hur som helst.

Men det innebär att spelaren hamnar i kläm?– Ja, och det är olyckligt. Vi vill inte att våra spelare ska hamna i den här situationen och vi har ingen ambition att hålla kvar honom. Det vi vill ha är någon ekonomisk- eller annan typ av kompensation av Warberg för att de har agerat så här.

NA har sökt huvudtränaren Oscar Lundin från Warbergs organisation för en kommentar.

Erik Eskils.

Mer läsning

Annons