Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bygger Örebro för superligan

Örebro Innebandy har tagit ett stort kliv mot att förverkliga målsättningen att nå SSL inom två år.

Annons
Jakob Axelsson.

Örebro Innebandy är för närvarande fyra i södra allsvenskan och på kvalplats till SSL (svenska superligan som är landets högsta serie). Klubben gör en tydlig satsning att nå dit och under fredagskvällen fick klubben ett positivt besked. Nyckelspelarna Markus Ekengren, Jakob Axelsson och Markus Lindgjerdet har samtliga satt sina signaturer på nya tvåårskontrakt.

– Det har funnits SSL-intresse för samtliga de här tre spelarna och det är en och annan sportchef som blir besviken när han läser det här nu, säger Örebro Innebandys ordförande Erik Eskils.

Därmed har Örebro Innebandy gett sig själva chansen att lyckas med sin målsättning att ta klivet uppåt i seriesystemet.

– Vi har säkrat upp en grund som också är viktigt för våra möjligheter att värva nya spelare. Nu känner vi att vi har möjlighetet att gå upp inom två år och skulle det inte lyckas då så får vi se över satsningen, säger Eskils.

Forwarden Markus Ekengren har gjort 13 poäng (5 mål och åtta assist) på elva matcher så här långt och är tvåa i Örebros interna poängliga bakom Filip Karlsson. Markus Lindgjerdet har gjort 12 poäng (9 mål och tre assist) och lagkaptenen Jakob Axelsson har svarat för sju poäng (6+1).

Trions förlängning kommer att uppmärksammas i samband med lördagens match mot nästjumbon Skoghall hemma i Idrottshuset.

Mer läsning

Annons