Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skållhet Sjöberg sköt sönder Skoghall

Nygamle skyttekungen Robin Sjöberg visade vägen när ÖSK tog en mycket viktig seger i allsvenskan mot Skoghall. 6–5 (0–1, 5–2, 1–2) slutade den svängiga matchen

Annons
Nygamle skyttekungen Robin Sjögren blev ÖSK:s segerorganisatör mot Skoghall.

Det har hackat betänkligt i ÖSK:s målskytte under hösten och med sin poängbäste spelare, Johan Asmus, sjuk på läktaren var den stora frågan vem som skulle kliva fram i hans ställe. Svaret blev fjolårets poängkung Robin Sjöberg som fick målskyttet att lossna ordentligt.

Med sina tre mål i den andra perioden gav han hemmalaget ett försprång som de lyckades försvara ända fram till slutsignalen. Läckrast och viktigast var kvitteringen till 1–1 som kom på straff.

–Jag har missat ganska många straffar och är egentligen inte försteskytt men vi la lite straffar på träningen innan matchen och då satt den här dragningen. Skönt att den satt på match också, ler Sjöberg.

ÖSK var i bryggaEfter första perioden var dock ÖSK i brygga, gästerna satt en hård press och deras ledning var i underkant. Lyckligtvis för hemmalagets fanns deras genomgående bäste spelare, Anders Kjaer, i kassen och tack vare honom försvann inte Skoghall iväg på resultattavlan. Kjaer hann med några spektakulära dubbelparader och en bra straffräddning innan första periodpausen. Dessutom kom han upp stort när Skoghall desperat jagade ett kvitteringsmål i matchens slutskede.

Bland utespelarna stod dock Sjöberg i en klass för sig, även om både Villiam Aspegren och David Lundberg utmanade, och det var han som initierade det matchvinnande rycket i andra perioden. De tre poängen ger ÖSK välbehövligt andrum i tabellen och positiv energi i omklädningsrummet.

–Det var en skitviktig seger, vi har haft ledningen i tre matcher och sedan tappat så det var viktigt att vi höll undan hela vägen, säger Sjöberg.

Ny uppladdning gav urladdningSkyttekung Sjöbergs uppvaknande tillskriver han en annorlunda uppladdning. Tillsammans med Jonas Ludvigsson åkte han till Ånnaboda och grillade korv på matchdagen och det verkar ha väckt herrarnas målaptit, även Ludvigsson hittade nätet efter en snygg vändning i slottet. Övriga ÖSK-mål gjordes av Simon Lindroos och Henrik Rasmusson.

–Göra mål är det jag är bra på så visst har jag känt pressen att jag måste prestera. Skönt att det släppte i dag, vi får nog fortsätta grilla korv, skrattar Sjöberg.

Mer läsning

Annons