Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningen är tillbaka

I fjol vann hon skytteligan - men la 20 år gammal ned elitkarriären på grund av motivationsbrist. Nu gör Sofia Atterfors comeback - för att rädda kvar ÖSK Innebandy i elitserien.

Annons

Sofia Atterfors, som förra säsongen var stor stjärna och skyttekung för ÖSK Innebandy i elitserien, gör comeback redan i morgondagens bortamatch mot gotländska Endre.

Atterfors la inför säsongen ned sin elitkarriär på grund av motivationsbrist.

– Som det är nu kommer jag att sluta. Jag har sagt till ÖSK att jag inte kommer att vara med på försäsongen. Däremot finns det inget som säger att jag inte kommer att spela något i framtiden. Men just nu behöver jag en paus, sa hon till NA i maj i fjol.

Nu är den pausen alltså över. Atterfors har under vintern spelat med IBK Rutin i division 2, och har där svarat för 15 poäng på tio matcher. Hon skrev på för ÖSK precis innan transferfönstret stängde den 31 januari men har inte presenterats av klubben förrän nu.

ÖSK befinner sig i ett prekärt läge i tabellen. Med fem matcher kvar ligger laget sist, och har bara vunnit en match på hela säsongen. Å andra sidan har laget bara två poäng upp till fast mark.

Mot Endre debuterar också Jennie Dohn, som ÖSK värvade från Lockerud-Mariestad i januari.

Mer läsning

Annons