Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningen slutar - endast 20 år gammal

Här är beskedet som ÖSK Innebandy inte vill höra. Skyttedrottningen Sofia Atterfors lägger klubban på hyllan – endast 20 år gammal.
– Som det är nu kommer jag att sluta, berättar hon.

Annons

Sofia Atterfors var ÖSK:s främsta målskytt under den senaste säsongen i elitserien. På 26 matcher blev det 13 mål. Men nu pekar det mesta på att Sofia inte kommer att ingå i ÖSK-truppen till hösten. Orsaken stavas bristande motivation.

– Jag har spelat innebandy så länge så jag vet ju nästan ingenting annat. Just nu känner jag att jag vill fokusera på andra saker i livet, berättar hon.

20-åriga Sofia Atterfors spelade i

elitserien med Kumla redan när hon gick i nian på högstadiet. Moderklubben är Hovsta, men hon har under de två senaste säsongerna spelat i ÖSK. Hon har även representerat det svenska U19-landslaget.

– Som det är nu kommer jag att sluta. Jag har sagt till ÖSK att jag inte kommer att vara med på försäsongen. Däremot finns det inget som säger att jag inte kommer att spela något i framtiden. Men just nu behöver jag en paus.

ÖSK hade en tuff debutsäsong i elitserien och klarade sig med nöd och näppe kvar. Kontraktet säkrades princip tack vare tre segrar på de fem första omgångarna. Men efter det blev det inte en enda seger fram till den 30:e och sista omgången. Sofia Atterfors erkänner att den tunga säsongen har spelat in.

– Så klart det hade varit mycket svårare att sluta om vi hade haft en jätterolig säsong bakom oss. Men mina tränare i ÖSK har under säsongen vetat om att jag har varit omotiverad. Även om det är mitt beslut så känns det självklart tråkigt att lämna laget.

Henric Rudin, som sitter med i den sportgrupp som jobbar med ledar- och spelarrekrytering i ÖSK, tycker att Sofias beslut är tråkigt.

– Ett tungt tapp med tanke på att hon gjorde flest mål för oss förra säsongen. Men även personligt är det synd att hon försvinner eftersom hon är en toppentjej. Men det finns en dörr som är öppen för henne, säger Rudin.

– Men det är ett problem som vi har i daminnebandyn. Många slutar alldeles för tidigt på grund av bristande motivation. Det beror ofta på att de debuterat så pass tidigt som seniorer.

Mer läsning

Annons